75letá žena byla frustrována nízkým trestem za násilnou trestnou činnost – a byla obviněna z podněcování k etnické skupině

Bylo to kolem 6 hodin dne 22. října 2017, kdy 22letý Ali Abdulkadir Mohamed spolu s dosud neznámým přítelem nemohli přijmout, že jídlo, které si objednali prostřednictvím „Drive-Thru“ ve Stora Wäsby severně od Stockholmu bude zpožděno. Muži se vrhli do restaurace a křičeli: „Jakých deset minut?“

Ali se v trestním rejstříku objevuje mimo jiné pro domácí násilí, napadení, nezákonné vyhrožování, nedbalost v provozu, nelegální řízení motorových vozidel a několik drogových trestných činů. Byl zachycen na sledovacích kamerách, které ukazovaly, jak on a jeho kamarád přeskočili pult a zbili zaměstnance, kteří se snažili schovat v kanceláři. Píše portál Samnytt.

Okresní soud zmírnil sankci kvůli „mládí“

Když okresní soud Attunga 21. 11. 2017 oznámil rozsudek ve věci, ukázalo se, že byla zohledněna Aliho mládí, a proto se domníval, že trest odnětí svobody v délce dvou měsíců je dostatečným trestem za napadení, nezákonné vyhrožování a drogové trestné činy.

Žena: „Vložte Anticimex“

Noviny Fria Tider o zločinu napsaly s titulkem „McDonalds-Ali nedostal jídlo okamžitě:        „Jakých deset minut? “ – a srazil personál. “Facebooková skupina„ Referendum o přistěhovalectví do Švédska “sdílela článek, kde se 75letá žena poté podílela na obsahu a nepáčilo sa jí, že z vězení odešel za pouhé dva měsíce.

Přejít nahoru