Primitívne vulgárny Matovič: Ľudia serú na pravidlá!

Hneď po dnešnom zasadaní slovenskej pandemickej vlády, ktorú si vyžiadal prudký nárast chorých na COVID-19, bolo oznámené prijatie nových opatrení. Slovensko čaká sprísňovanie opatrení. Týkať sa budú hraníc, hromadných akcií, svadieb a aj rúšok.

„Ľudia s prepáčením serú na pravidlá!“ Povedal primitívne vulgárny Matovič. Ako dodal, v Slovákoch sa sklamal a aj keď im podľa jeho vlastných slov vybojoval väčšie akcie či svadby, nevážia si to. Veria židojašterom a spochybňujú koronavírus. Neváhal, ako je jeho zvykom, opakovane zaútočiť na lekára Bukovského, ktorého nazval bláznom. Práve Bukovský presadzuje teóriu, v ktorej verejne spochybňuje odbornosť slovenských epidemiológov, karikuje štátne inštitúcie, obúva sa do médií, ktorým „prestáva ísť o pravdu“, spochybňuje význam očkovania proti COVID-19 a nosenia rúšok, o ktorých hovorí, že nie je isté, či bránia šíreniu infekcie. Vyhlasuje, že COVID-19 je „banálne ochorenie“, a informácie, že infekcia je „nebezpečná, smrteľná a rýchlo sa šíriaca“, označuje len za „strašenie“.

Matovič tiež povedal, že nebude viac bojovať za slobodu ľudí a na najbližších zasadnutiach aj napriek absencii hlasovacieho práva bude bojovať za prísne opatrenia. Jedným z nich je aj obmedzenie svadieb na 30 ľudí.

Slováci Matovičovi právom vytýkajú, že nie je to tak dávno, čo sa temer rozreval, keď s roztraseným hlasom na tlačovej konferencii apeloval na ľudí, aby boli v čase korony zodpovední, nosili poctivo rúška a dodržiavali odporúčania hygienikov. Ale práve Matovič bol ten, čo svoje vlastné pravidlá sa rozhodol veselo a beztrestne porušovať.

Matovič vodu káže, víno pije

Zavaril si, keď svojou účasťou na veľkej svadbe svojho kolegu Michala Šipoša Matovič ignoroval všetky vlastné výzvy voči občanom. O udalosti informoval Denník N. Teraz za to Matovič žne veľkú kritiku aj od koaličných kolegov. Na fotkách zo svadby je vidieť, ako sa veselo zabáva v svadobnej sále medzi hromadou ľudí. Bez rúška. Presne takéto akcie hygienici v čase koronakrízy ale označujú za vysoko rizikové. Hoci sa Matovič za to ospravedlnil, Slovákom je to málo. Právom žiadajú jeho demisiu, poukazujúc na zahraničie. Írsky eurokomisár Phil Hogan sa v čase protipandemických opatrení zúčastnil na golfovom večierku, kde bolo 80 ľudí a spolu s ním tam zavítali aj írsky minister poľnohospodárstva a predseda Senátu. Aj oni zo svojich funkcií ale odstúpili. Len Matovič sa zubami nechtami drží svojho kresla. A veselo porušuje svoje vlastné nariadenia. Ako by to bol on sám vulgárne nazval “Serie na svoje vlastné pravidlá…”.

(SCa)

 

Přejít nahoru