Strana mafiána Matoviča je ako Titanic. Stráca svojich voličov

Vyplýva to z posledného prieskumu agentúry AKO, ktorý jasne ukazuje, koho by volili Slováci v parlamentných voľbách. S obrovským náskokom by vyhrala strana Hlas – SD Petra Pellegriniho.

Hnutie OĽaNO Igora Matoviča by sa prepadlo na druhé miesto a oproti februáru si pohoršilo až o desať percent. Prvú trojku uzatvára liberálna strana SaS, ktorá si zas značne polepšila. Agentúra AKO robila prieskum pre Hospodárske noviny od 1. do 9. októbra a nezachytila tak názorovú vojnu Sulíka s Matovičom. Prvýkrát od volieb by nezvíťazilo hnutie OĽaNO Igora Matoviča. Je zrejmé, že Slováci z povolebného ošialu konečne precitli a mafiánovi Matovičovi prestali dôverovať.

Prvé miesto by si jednoznačne vybojoval Hlas – SD s 18,8 %. OĽaNO by skončilo s porážkou iba 15,3 %. „OĽaNO získalo veľa rýchlych priaznivcov, ktorí ich volili, ale to sú vlastne voliči, ktorí tým, že sa na poslednú chvíľu priklonili k OĽaNO, niekoho iného opustili. Čiže nie je to nejaký verný typ voliča,“ dodáva riaditeľ agentúry AKO Václav Hřích.

(SCa)

Přejít nahoru