Sluneční monstra: Vlastní slova obětí o sadistickém mučení na hřbitově. Jenom pro silné povahy 18+

Dvě oběti, dva nezletilé chlapce, našel 23. srpna ráno kolemjdoucí v Solně. Jeden chlapec byl úplně nahý, druhý měl tričko.

Byli úplně zmatení a vystrašení a prostě si povídali. Nejprve jsem si myslel, že jsou opilí. Oba chlapci byli v podobném stavu, ale jeden chlapec byl více zbit než druhý, uvedl při policejním výslechu svědek, který chlapcům pomohl zavolat policii.

Během půl hodiny byli oba podezřelí, 18letý švédský Tunisan a 21letý Kurd se švédským občanstvím, zatčeni.

Muži byli v úterý obviněni z loupeže, únosu, extrémně zhoršeného útoku, znásilnění a útoku u soudu.

Oba chlapci byli venku a dohodli se s rodiči, že budou doma do 01.00. V 04.15 někteří rodiče zavolali policii a obávali se, že se jejich děti nevrátily domů. Chlapci byli umístěni do policejního vyhledávacího systému NEPU. Ale odpovědný důstojník rozhodl, že nebudou přijata žádná provozní opatření.

Předběžné vyšetřování odhalilo, že oba chlapci byli zastaveni pachateli, kteří jim chtěli prodat drogy.

Když chlapci odmítli, všechno se vykolejilo. Oba pachatelé je vyvedli do lesa a vyhrožovali, že budou členy zločineckého gangu Death Patrol.

Chlapci někdy těžko rozuměli mužům, když 21letý Kurd podle jednoho ze žalobců mluví zřetelným hrdelním „místním slangem“. Podle předběžného šetření je místní hadice osmnáctiletého člověka méně výrazná.

Muži přinutili chlapce na severní hřbitov, vytáhli nůž a požadovali, aby se chlapci svlékli.

Bylo to, jako by nebyl čas odmítnout, říká jeden z chlapců při policejním výslechu.

Při výslechu jeden z chlapců vypráví o zdlouhavém útoku a o tom, jak byl nucen ležet nahý na břiše. Celé hodiny pak oba muži seděli na zádech.

Oba na mě seděli při různých příležitostech, ale uh ano … Takže si pamatuji, že oba seděli na mě. Protože stejně jako oni jsou dva různé, váží také jinak. Ten chlap z Tuniska je těžší. Ale sedí mi na zádech a pak přibližně v pase.

Muži také stáli na jeho hlavě.

Ze začátku je to jednou nohou a pak vstane, protože nedrží … opravdu se také nedá stát na jedné hlavě. Není možné udržovat rovnováhu. Ale když stojí jednou nohou, jednou nohou trochu tlačí.

Připadá mi to, jako by moje hlava byla tak trochu šťouchaná, něco jako bramborová kaše.

Oba podezřelí během předběžného vyšetřování důsledně popírali všechny výslechy a na policejní otázky většinou odpověděli „bez komentářů“. Píše portál Nyheteridag.

Policie se pokusila vyšetřit vztah mezi dvěma podezřelými pachateli a navzájem. Existují informace, které naznačují, že 18letý švédský Tunisan byl hybnou silou.

Pokud budou oba muži odsouzeni k maximálnímu trestu za zhoršené napadení a znásilnění, celkem 13 let podle principu aspirace, dostane 18letý mladík nejprve věkovou slevu s polovičním trestem 6,5 roku. Pak další sleva v podobě povinného švédského dvou třetinového vydání. Což dává maximální trest jen něco málo přes čtyři roky vězení.

21letý mladík by nedostal věkovou slevu bez „pouze“ dvou třetinového propuštění a maximálně necelých devíti let vězení.

Přejít nahoru