Zbabelec

Celé Slovensko s napätím čaká na zajtrajšok. V nádeji na obrovskú zmenu. Tentoraz ale už skutočnú. Slovák precitol z volebného opojenia, kedy hlasoval za zmenu a dostal na čelo novej vlády Igora Matoviča a jeho mafiánsku bandu. No zmena sa akosi nekonala. Prišlo obrovské sklamanie a rozčarovanie. Precitnutie do zlej reality. Ľudia už majú plné zuby vlády Igora Matoviča, ktorý svojimi reštriktívnymi nariadeniami, psychopatickou šikanou, vydieraním, vynúteným testovaním a nezmyselným predĺžením núdzového stavu porušuje práva a slobody občanov Slovenska. A tak sa právom očakáva obrovská vlna protestov. Matovič s týmto scenárom očividne počítal a vydesil sa. V rýchlosti prijal predĺženie núdzového stavu, hoc dôvod na to prakticky nie je. Vlastne je. Znemožní sa, zakáže ním štrajkovanie, stretávanie sa ľudí. Čo tam po tom, že pred rokom práve zbabelec Matovič zvolával štrajky ako na bežiacom páse?! Nebola korona či núdzový stav? Nuž, boli aj neboli. Jednoducho, teraz to zbabelcovi Matovičovi náramne vyhovuje. Polícia je pripravená proti účastníkom štrajkov zasiahnuť. Vodnými delami, slzotvorným plynom, obuškami. A šialenými pokutami či dokonca väzbou. Nech si každý dobre zapamätá, že proti zbabelcovi Matovičovi sa štrajkovať nesmie!

No napriek zákazu zhromažďovať sa časť politikov ide do ulíc a verejne ohlásila svoju účasť na protestoch. Ako prvé sa prihlásilo ĽS NS. Pôvodne sa mala ku štrajku pridať aj SNS, ale v nedeľu podvečer odvolala svoju účasť. Namiesto toho pripravuje pietnu spomienku na Šafárikovom námestí v Bratislave.

Na občianske protesty vyzýva aj strana Smer na čele s Robertom Ficom. „Vláda Igora Matoviča našla záľubu v obmedzovaní a porušovaní našich základných práv a slobôd. Preto ju budeme v parlamente určite odvolávať a zároveň 17. novembra podporíme aj občiansky protivládny protest,“ povedal Fico. Svoje vyjadrenia musel čiastočne korigovať, keďže sa na stranu Smeru vzniesla koaličná vlna kritiky za to, že sa chystá protestovať spolu s extrémistami. “Nespájajte organizovanie iného protestu s tým, ktorý organizujeme my. Podporujeme protesty za predpokladu, že budú demokratické a pokojné,“ upozornil Fico.

Podľa poslancov SMERu je núdzový stav len zámienkou na to, aby mohol Matovič obmedzovať práva ľudí. Matovič sa, podľa nich, bojí protestov ľudí a najmä toho, ktorý sa bude konať 17. novembra: „Núdzový stav má chrániť jeho zadok a jeho nestabilnú koalíciu,“ povedal predseda SMER-SD. Jeho poslanci taktiež vyhlásili, že majú pripravených už 26 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie vlády Igora Matoviča. „Ľudia by sa nemali nechať zastrašiť touto svojvôľou Matoviča. Ak nesúhlasia s jeho vládnutím, mali by 17. novembra prísť a vysloviť svoj názor, pokojne a demokraticky, aby nedali Matovičovi zámienku na ďalší brutálny zásah… My prídeme,“ nechali sa poslanci SMERu počuť.

Peter Pellegrini z Hlasu – SD zaskočil Slovákov snáď najviac. Právom sa od neho čakalo, že vyzve ľud k štrajkom, ale stal sa opak. Podľa svojich slov nechce ľudí vyzývať na porušovanie zákonov, keďže je vyhlásený núdzový stav a platí zákaz zhromažďovania. „Hoci sa mi to nepáči a považujem vyhlásenie núdzového stavu za protiústavné, žiaľ, vyhlásený je a ja sa ako občan musím zdržať akéhokoľvek protiprávneho konania,“ vyhlásil. Ako alternatívu k protestom preto navrhol, aby si ľudia 17. novembra v okne zapálili sviečku ako symbol slobody.

Vari najsmutnejšie ale je, že Slováci nenachádzajú oporu ani vo svojej prezidentke Zuzane Čaputovej. Tá, namiesto toho, aby chránila ústavnosť a práva ľudí, sa správa ako osobná asistentka psychopatického zločinca Matoviča. Jeho vláda húfne stráca dôveru ľudí a preferencie OĽANO letia dolu rýchlosťou blesku. Matovič je preto nervózny a podráždený. Ale nečudujme sa. Matovičovi je jasné, že ak by boli voľby teraz, tak sa do novej vlády nedostane a definitívne skončil.

Sociálne siete sú nabité výzvami a deklaráciami bežných ľudí o účasti na „spontánnej prechádzke“, keďže núdzový stav nedovoľuje oficiálne protesty, no prechádzky v skupinkách do 6 osôb sú dovolené. Takže žiadne protesty, ale prechádzky sa uskutočnia v utorok 17. novembra o 16:00 hod. na Hodžovom námestí v Bratislave. Slovenský ľud je opätovne, po 31 rokoch, nútený zabojovať za svoje ľudské práva a slobody a zbaviť sa svojvôle, šikany, psychickému vydieraniu mafiánskej Matovičovej vlády. Raz a navždy.

(SCa)

 

Přejít nahoru