Francie: Macron požaduje seznam 300 až 500 „černých nebo arabských historických osobností“, které budou pojmenovány po ulicích a sochách

Macronův nový návrh vyvolal ve Francii kontroverze a dále diskredituje tvrzení, že věří, že demografické nahrazení etnických Francouzů je pro zemi negativním trendem.
„Existuje celá část naší kolektivní historie, která není zastoupena, existuje celá část naší historie, která hovoří o naší mládeži, která je černá, pochází z oblastí Afriky nebo Maghrebu a má své hrdiny,“ uvedl Macron v rozhovoru .

„Chtěl bych, aby si je mohli vybrat historici a ti, kteří se v těchto roztříštěných příbězích nacházejí. Chtěl bych, aby existovala nějaká výzva ke společnému příspěvku. A máme 300 až 500 jmen a máme toto katalog do března, kde lze vytvářet jména a sochy. Náš příběh je kombinací všech těchto příběhů, “řekl.

V rozhovoru Macron také uvedl, že ti, kdo mluví arabsky doma, jsou pro Francii přínosem. Píše portál RMX.

„To, že vaše rodina mluví arabsky ve Francii, je to šance pro Francii … Miliony našich mladých lidí pocházejí z afrického kontinentu a my jsme nevěděli, jak s nimi mluvit,“ řekl Macron.

Macron letos představil svůj plán vyučovat arabštinu ve školách i arabskou kulturu, což podle předních osobností konzervativního hnutí bude prosazovat pouze separatismus.

Přejít nahoru