Francie: Afghánský migrant byl odsouzen za útok na zaměstnance nemocnice a hrozbu zabitím AK-47

Podle zpráv francouzského zpravodajství Actu začal Afghánistán po příjezdu na pohotovost nemocnice okamžitě jednat agresivně a mimo kontrolu vůči nemocničnímu personálu. Píše portál RMX.

Anthonin, zdravotní sestra se 16letou praxí, uvedenému soudu řekla: „Pokusil se nás několikrát zasáhnout, vyhrožoval nám smrtí a plivl na nás,“ a dodal, „že se dokonce pokusil srazit lékařku, který byl v osmém měsíci těhotenství. “

Svědci incidentu říkají, že trvalo šest až sedm lidí, včetně strážců, aby přemohli Afghánce a připoutali ho k nosítkům. Valentin, další pečovatel, který byl do incidentu zapojen, soudu řekl, že obžalovaný „hrozil, že se vrátí a zabije zaměstnance nemocnice pomocí kalašnikova“.

Anthonin spolu se svým kolegou Valentinem tvrdí, že pracovní podmínky v jejich nemocnici se za posledních několik měsíců značně zhoršily.

“Každý den se vyskytují urážky, plivání, vyhrožování … dokonce se stává překvapivým, když se jednoho dne v týdnu nic neděje,” řekl 28letý Valentin.

“To je za hranicí rozumnosti.” Někteří lidé začínají přicházet do práce s uzly v břiše ze strachu, že by byli zasaženi. Pečovatelé musí být doprovázeni ochrannou službou k jejich autu, “řekl Valentin.

Afghán, který se na jednání na začátku tohoto týdne nezúčastnil, přiznal, že ve skutečnosti urážel a vyhrožoval zdravotnickým pracovníkům, ale tvrdil, že k násilí nedošlo. Trval na tom, že jeho činy byly oprávněnou reakcí na to, že ho nemocniční personál omezil a pokusil se mu sundat kalhoty.

Během soudního řízení prokurátor uvedl, že incident nebyl pouze „banálním případem opilosti“, a připomněl soudu, že nedávné zprávy „nám připomínají, že tato slova lze uplatnit“.

Přejít nahoru