Koronavirová opatření jsou nástrojem k transformaci světa, říká český exprezident Klaus

V rozhovoru Klaus, který se odmítl omluvit za to, že sám nenosil obličejovou masku, spojuje obličejové masky s celým světonázorem. Myslí si, že takzvaní „lidé nosící masku“ lze definovat řadou dalších důležitých charakteristik podle bojů, které vedou v jiných oblastech.

„Lidé, kteří nosí masky, jsou samozřejmě lidé, kteří vítají migranty, lidé, kteří chtějí posílení Evropské unie a rychlé přijetí eura, vidím mnoho dalších takových dalších charakteristik,“ uvedl. Podle něj nošení obličejových masek říká něco o sebevědomí člověka, jeho politickém světonázoru a jejich hodnocení světa. Píše portál RMX.

I když připouští, že nemoc zůstává výzvou, věří, že vlády zneužívají krizovou situaci k provádění nežádoucích společenských a politických změn.

„Myslím, že je velmi zřejmé, že říkáme, že nejde jen o nemoc. Zneužívání této nemoci a opatření, která zavádějí státy, jsou nástrojem k transformaci světa, jak jej známe,“ řekl a dodává, že své myšlenky plánuje dále nastínit v připravované knize, která se bude zabývat pandemickými a vládními opatřeními a která vyjde na začátku prosince v Institutu Václava Klause.

Přejít nahoru