Zlodej a mafián Igor Matovič sa svojho nelegálne získaného titulu nevzdá

Po prevalení kauzy o nelegálne a podvodne získanom titule Mgr. sa zlodej a plagiátor Igor Matovič nechal počuť, že s odovzdaním a nepoužívaním svojho titulu nemá najmenší problém. Dokonca sa priznal k tomu, že je zlodej. Ale teraz je všetko inak!

Aj preto ho Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) opätovne vyzvala, aby sa vzdal svojho magisterského titulu tak, ako verejne sľúbil.

V tlačovej správe sa podpredsedníčka ŠRVŠ pre vzťahy s verejnosťou Ema Petriková vyjadrila, že Matovičovi výzvu zaslali ešte minulý týždeň. K listu pripojili aj predpripravené tlačivo, ktoré stačilo iba podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

To by plagiátor Matovič mohol aj sám zvládnuť. Keby chcel. A hoci sa Matovič ešte 20. septembra 2020 v diskusnej relácii TA3 V politike vyjadril, že nemá najmenší problém vzdať sa titulu a spraví to hneď, ako to zákon umožní, neurobí tak ani teraz. Petríková poukázala tiež, že k vyvodeniu politickej zodpovednosti v súvislosti so záverečnými prácami zatiaľ na Slovensku pri žiadnej z káuz neprišlo. Preto žiadajú aspoň vyvodenie osobnej akademickej zodpovednosti formou vzdania sa titulu.

Výzva prichádza po tom, ako sa vzdala svojho postu rakúska ministerka práce a rodiny Christine Aschbacherová, ktorá tiež odpisovala vo svojej dizertačnej práci.

„Vyzývame preto všetkých vrcholových politikov, ktorí preukázateľne získali titul podvodom, aby sa titulu vzdali rovnako, ako by to mal urobiť premiér,” uviedla komunita Zastavme korupciu. K tomuto kroku vyzvala aj predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga (SaS), predsedu SNS Andreja Danka a poslankyňu Národnej rady SR Petru Krištúfkovú (Sme rodina).

Na priamu otázku reagoval Matovič svojsky. “Nevzdám sa svojho titulu. Tak som sa rozhodol a čo?!…zariadim sa podľa toho, ako spraví Gröhling.”

(SCa)

 

 

Přejít nahoru