Čina začala stavět ostnaté ploty na hranici s Vietnamem. Bojí se COVIDU + VIDEO

Zatímco v posledních 4 letech se v USA hodně pozornosti soustředilo na výzvy prezidenta Trumpa k vybudování zdi na domácím trhu, Čína dělala přesně to samé na svých hranicích s Vietnamem a Myanmarem.

„Vypadá to jako národní program,“ řekl jeden expert na jihovýchodní Asii.

Projekt ve Vietnamu, který se stále rozšiřuje, má 4,5 metrů vysoký železný plot zakončený ostnatým drátem. Byl postaveny v letech 2012 až 2017 a táhne se 12 kilometrů, uvádí se ve zprávě.

Stejný odborník tvrdil, že pašování může být hlavním důvodem pro postavení těchto zdí. Poznamenal, že „nelegální přeshraniční činnost byla od roku 1979 velkou bolestí v Číně i ve Vietnamu“. Mezi nedovolené činnosti patří obchodování s vietnamskými ženami do Číny. “Nejméně” 100 dívek bylo každý rok posláno zpět do Vietnamu z Číny, uvedla dříve ABC. Některé však byly ukradeny a / nebo prodány – a už o nich nikdy neslyšely.

Čína vysvětluje zeď tím, že dělá to, co většina vlád z celého světa dělá za poslední rok – obviňuje Covid. „Před pandemií nebyla žádná zeď, ale jen krátké dřevěné ploty,“ řekl youtuber, který zachytil video ze zdi podél Myanmaru.

Video hraniční zdi můžete vidět zde:

 

Přejít nahoru