EU bouchla, debakl století. Palba na Brusel! Klaus mladší ví, jak to bude

Týdeník Focus vystavil vládu německé kancléřky Angely Merkelové tvrdé kritice. Za nákupy vakcín celou Evropskou unií a ne jednotlivými členskými státy. Nákup vakcíny označil Jan Fleischhauer ve svém komentáři za „debakl Evropské unie pod vedením Ursuly von der Leyenové“. Informuje o tom server novinky.cz

„Nyní se od nás také vyžaduje, abychom tento propadák považovali za důkaz zvláště rafinovaného vyjednávání,“ pokračoval Fleischhauer ve slovní palbě na Brusel.

Osobně by předpokládal, že EU nákupy od jednotlivých společností lépe rozloží, aby tolik nevadilo, když některé dodávky vypadnou nebo konkrétní vakcína ještě nebude schválena. Ale to se nestalo. Další slabé místo vidí komentátor v tom, že se EU snažila nakoupit vakcíny především co nejlevněji a to je problém, protože nejnižší cena není vždycky to nejdůležitější. Šetření na vakcínách považuje za nesmyslné už proto, že by očkování většiny populace pomohlo ukončit lockdowny, které jsou podstatně dražší než celá vakcína.

 

Když si tato slova přečetl Václav Klaus mladší, konstatoval, že Jana Fleischhauera pravděpodobně čeká vyhazov. „Já myslím, že Evropa a nová levice má řešení i tohoto problému: Pana redaktora vyhodit z práce a zablokovat mu Twitter a Facebook. Pak bude moci svoje pobuřování říkat veverkám v lese a bude klid. Tentokrát ne ‚klid na práci‘ (nová doba), ale klid na lockdown,“ prohlásil Klaus na sociální síti Facebook.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru