Papež Benedikt vyvolává „obavy o budoucnost církve“, když se objevují obavy o zdraví Františka

Matteo Bruni, mluvčí Vatikánu, potvrdil, že kvůli návratu jeho stavu nedělá mši v neděli, a také se v pondělí nezúčastní setkání s diplomatickým sborem, které je nyní přeskupeno. Toto je poslední z řady zrušených schůzek, které učinil kvůli stavu, který postihuje záda a nohy, poté, co přeskočil novoroční mši.

Jeho zdraví se stalo obavou zasvěcených osob, včetně vatikánské autorky Lyndy Telfordové, která uvedla, že by se bála o budoucnost církve, kdyby František odstoupil. Píše portál Express.co.uk.

Spisovatelka řekla pro Express.co.uk, že Vatikán se bude snažit udržovat pořádek, pokud se ho ujme někdo podobný Františkově předchůdci Benediktovi.

Paní Telfordová tvrdí, že tradicionalistické názory Benedikta „odradily“ lidi s modernějším smýšlením, kteří by mohli být v pokušení připojit se ke katolické církvi.

Pokud by však do Vatikánu vstoupil další typ Benediktu, mohla by být práce vykonaná Františkem zničena, myslí si paní Telfordová.

Řekla, že Benedikta a jeho příznivce některé „Františkovy volby“ „vyděsili“ a dodala: „Tato myšlenka by se jim [ženám v církvi] vůbec nelíbila, ale František si je vědom, že věci se musí změnit jinak církev půjde dolů. “

Benedikta popsala paní Telfordová, autorka knihy Ženy ve Vatikánu – Ženská síla v mužském světě, jako „odpůrce změny“ a od roku 2013, kdy odstoupil, vytvářel „potíže“ Františkovi.

Přejít nahoru