Navalného stav se zhoršuje, ztrácí city v rukách a nohách

Navalnyj, jehož soud poslal na dva a půl roku do trestanecké kolonie, má podle právníka Vadima Kobzeva dvě vysunuté ploténky. “Alexej chodí sám. Při chůzi cítí bolest. Je velmi znepokojivé, že jeho onemocnění se jasně zhoršuje ve smyslu, že ztrácí cit v nohách, dlaních a zápěstích, “napsal na sociální a mikroblogovací síť Twitter Kobzev, který Navalného navštívil ve středu. S informací přišel web BBC.

Čtyřiačtyřicetiletý Navalného už v tomto týdnu přesunuly na zdravotní oddělení vězení s příznaky respiračního onemocnění. Stěžoval si přitom na přetrvávající kašel a zvýšenou teplotu. Navalnyj také ještě minulý týden začal držet hladovku požadující řádnou léčbu pro akutní bolest zad a nohou.

V trestné kolonii skončil Navalnyj poté, co ho v únoru odsouzen na 2,5 roku vězení za to, že během zotavování se z otravy v Německu podle soudu porušil pravidla podmíněného odsouzení z roku 2014. Tehdy mu dali za vinu zpronevěru, která však byla podle Navalného vyfabrikovaná. Odsouzení je ve světě vnímáno jako politicky motivované.

zdroj: netky.sk

Přejít nahoru