Pohostinnost oplatil terorem! Krvavý masakr v Německu zpustil bouři kolem Merkelové

Zprávy o útocích mentálně vyšinutých lidí s imigračním pozadím na Západě nejsou bohužel už ničím neobvyklým. Jedním z nich je i nedávný incident z německého Würzburgu, kde útočník použil k útoku nůž. Při útoku zemřely tři ženy ve věku 49, 82 a 24 let. Podle německé televizní stanice Deutsche Welle byl útočníkem 24letý Somálec, který ve Würzburgu žil od roku 2015, údajně se léčil s psychickými problémy a již v minulosti páchal násilné činy.

Bavorský ministr vnitra nevyloučil, že útok měl náboženskou motivaci, ale podle policie trestné činy dotyčného „nesměřovaly k islamistickému terorismu“. Podle jednoho ze svědků ovšem při útoku Somálec křičel „Allahu Akbar“. Momentálně je podezřelý zadržen. Policie dle Deutsche Welle vyzvala, aby lidé respektovali soukromí obětí a nesdíleli videa z útoku.

Lidé prý mají brát ohled na příbuzné, kteří procházejí tímto těžkým obdobím. „Šíření jmen a fotografií na sociálních sítích nepomáhá a není projevem skutečného soucitu,“ říká bavorská policie. Němci ovšem neposlouchají. Po internetu už koluje koláž, na které jsou vybrazeny dvě ze tří zavražděných žen.

A Thorsten Weiss, politik opoziční Alternativy pro Německo, dokonce klade část viny za nedávný útok k nohám Angely Merkelové.

„Vážená paní Merkelová, tohle je Stefanie. Stefanii bylo pouhých 25 let (ve skutečnosti 24 let  – pozn. red.) a zemřela 25. 6. 2021 rukou muže, kterého jste do Německa dostala v roce 2015 vy svou politikou otevřených hranic a který nám naši pohostinnost oplatil terorem. Do dnešního dne jste o útoku nic neřekla. Dodnes jsem od vás neslyšel ani slovo lítosti, smutku či soucitu. Dodnes jste také nepřevzala ani kousek odpovědnosti za svou politiku nebo se nesnažila napravit škody, kterou způsobila,“ vyčítá politik kancléřce.

„Nejenže jste ponechala svému osudu ty, kdo jsou buď obětmi nebo přeživšími vaší politiky, ale vaše ohlušující mlčení dokazuje, že nemáte velikost, která se od německého kancléře očekává. Nezbývá než doufat, že vás vaše černé svědomí bude budit každou noc a jednoho dne se budete za svou politiku zodpovídat před řádným a nezávislým soudem,“ doufá Thorsten Weiss.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru