Merkelová kritizuje maďarský zákon o ochraně dětí, ale ignoruje islámský teroristický útok ve Würzburgu, při kterém byli zabiti tři

Na jednání v německo-francouzském parlamentním shromáždění Merkelová v reakci na otázku německého sociálního demokrata o možnostech EU prosazovat právní stát uvedla, že nový maďarský zákon „uznává diskriminaci homosexuálních mladistvých“. V „velmi komplexní“ debatě o právních předpisech na posledním zasedání Evropské rady drtivá většina jejích členů zdůraznila, že EU není jen vnitřním trhem, ale také základem hodnot a že tyto hodnoty nelze zpochybnit. .

„Rozsah jejich prosazování je však velmi omezený a neměl by vytvářet falešná očekávání,“ uvedla Merkelová.

Kritika Merkelové vůči Maďarsku přichází v době, kdy její vlastní země utrpěla islámský teroristický útok somálského žadatele o azyl, který do země přijel v průběhu roku 2016 – ve stejném roce, kdy podle ní byly hranice Německa otevřené Syřanům, což vyvolalo hromadný příval přes milion migrantů, z nichž mnozí nakonec nebyli ze Sýrie.

24letý žadatel o azyl údajně při bodnutí ženy křičel „Alláhu Akbar“ a po tomto útoku řekl policii, že to udělal pro „džihád“. Přes to, že jasně připouštěl, že za útok udělal

Její politika otevřených hranic také vedla k řadě teroristických útoků v zemi. Hromadné sexuální útoky, ke kterým došlo například během novoročních let 2015/2016, byly také z velké části prováděny migranty ze Středního východu a ze severní Afriky.

Její mlčení nad útokem ve Würzburgu čerpá kritiku německých médií a nejpopulárnější noviny v zemi Bild píšou:

„Islamistický útok ve Würzburgu byl před osmi dny. Osm dní.

A kancléř stále mlčí.

O třech smrtelných úrazech, zraněných, zatím žádné osobní slovo. A ani slovo o údajném vrahovi ze Somálska, který přišel do Německa v roce 2015.

Je to ostudné. Píše portál RMX.

Angela Merkelová svým mlčením vyvolává fatální dojem, že nic z toho není její věc. Jako by nestálo za zmínku, že žadatel o azyl zneužíval naše práva na pohostinství tím nejhorším možným způsobem.

Jako hlava vlády se Merkelová zavázala, že zabrání poškození německého lidu. Patří sem také boj proti islamismu. “

Přejít nahoru