Chcete si užít pohodu v náruči lesa? Zkuste Liptov

Pobyt v lese totiž skvěle působí zejména na naše psychické zdraví. Faktorů je ve hře hned několik. A jaké jsou ty nejdůležitější?

 

Když se probudíme v lese, máme hned lepší náladu

 

Během dne stromy produkují kyslík, takže les je jedním z mála míst, kde můžeme po celý den opravdu naplno dýchat. Ovšem ve hře není jenom samotný vzduch. Procházka lesem má totiž velmi pozitivní vliv na úplně celé lidské tělo.

 

A to kvůli tomu, že listy do ovzduší vylučují kromě známých plynů také fytoncidy, což jsou přírodní látky, které rostliny produkují ke své ochraně. Mají totiž antibakteriální, protiplísňové a dezinfekční účinky. Úlevu tu tak najdou i lidé nemocní nebo ti, kteří se už delší dobu z neznámého důvodu necítí dobře. Chcete se na své dovolené opravdu zrelaxovat? Pak vsaďte na pobyt v hotelu Liptov, jenž se právě v blízkosti přírody nachází.

 

Na Slovensko za zážitky

 

Jde o oblast, kde to máte k přírodním krásám jen coby kamenném dohodil. I oblíbené rodinné apartmány Liptov se totiž svými okny dívají právě do zeleně. Budete tak mít dobrou náladu už v okamžiku, kdy ráno vstanete. A nechybí v nich samozřejmě ani pohodlné vybavení.

 

A to včetně televizoru nebo Wi-Fi signálu. Na všech pokojích rovněž najdete vlastní koupelny a sociální zařízení, takže si své chvíle pro odpočinek můžete vychutnat přesně tak, jak aktuálně chcete – bez vyrušování kýmkoliv dalším. A určitě se vám zalíbí i přírodní dřevěné obložení a další detaily, jež váš pocit pohody a relaxace zcela jistě znásobí. Zamiřte do Nízkých Tater a vychutnejte si svou dovolenou se vším všudy!

Přejít nahoru