Havárie autobusu s českými turisty v Bavorsku

K nehodě mělo přijít dnes ráno v dolnobavorském okrese Kelheim, jižně od města Řezno nedaleko Bad Abbach. Autobus, který vezl 36 českých turistů se rozkymácel při sjezdu z dálnice A93 na silnici B15, vybočil z vozovky a převrátil se na bok. Příčina nehody dosud není známá.

Všech deset lehce nebo středně zraněných převezli záchranáři do nemocnice. Turisté, kteří nehodu přečkali bez zranění, nyní podle Čedoku, který pobyt organizoval, čekají na blízké hasičské stanici na náhradní autobus, který je odveze do Česka. “Nikdo není ohrožen na životě. Náš konzulát v Mnichově je v kontaktu s německými úřady a je připraven poskytnout pomoc,” uvedlo na sociální síti MZV ČR.

Čedok ve své tiskové zprávě napsal, že při nehodě bylo v autobusu 34 českých turistů, dva řidiči a průvodkyně. „Deset osob utrpělo lehká zranění. Čtyři osoby utrpěly těžká zranění,“ sdělil mluvčí dolnobavorské policie Johann Lankes. Komplikovaná poranění utrpěly dvě ženy ve věku 21 a 47 let a dva muži ve věku 48 a 52 let. Lehce zraněná byla i průvodkyně zájezdu, která je na místě.

Na místě právě probíhá vyšetřování, škodu policie odhaduje na sto tisíc eur (téměř 2,6 milionu korun).

(SCa)

.

Přejít nahoru