Preventivní prohlídky bychom neměli vynechávat. Které nám hradí pojišťovna?

Co určitě nevynechat?

Jednou za dva roky máte nárok na celkové preventivní vyšetření u praktického lékaře. Měli byste se tam dostavit i tehdy, pokud nepociťujete žádné obtíže a cítíte se zcela zdraví. Lékař projde vaši anamnézu a provede vyšetření, při kterém sleduje stav celého vašeho těla. Obvykle poklepává na břicho, vyšetřuje plíce, změří krevní tlak a odebere vám krev.

Jedenkrát ročně mají ženy nárok také na preventivní kontrolu u gynekologa. Součástí prohlídky je také odběr vzorků z děložního čípku. Muži k urologovi nechodí pravidelně, ale pokud máte potíže, může vám praktický lékař vystavit žádanku. Urologie Nové Zámky nabízí kvalitní služby a pomůže vám řešit své problémy rychle a bez potíží.

Dvakrát do roka je vhodné zajít také k zubaři. V závislosti na zjištěném stavu zubu může být doporučen další postup, který však již nutně nemusí být pojišťovnou hrazen.

Co se děje, když se zjistí problém?

Praktický lékař často slouží jako jakýsi rozcestník. Pokud tedy narazí na nějaký problém, který přímo nesouvisí s jeho agendou, odesílá pacienta většinou k odborníkovi. Obvykle je lepší nejprve situaci konzultovat a s vaším obvodním lékařem, než se vydáte ke specialistovi. Právě on je schopen posoudit, do jaké oblasti váš problém spadá a zda vyžaduje vyšetření odborníkem. Lékař vás může odeslat na alergologii, kožní, ortopedii nebo třeba neurologii. Neurologie Nové Zámky nabízí moderní vyšetřovací metody a postupy, které vám pomohou rychle se zbavit obtíží. Specialista je schopen podrobněji a přesněji stanovit diagnózu a také určit následný postup léčby.

 

Přejít nahoru