Český lékař Pollert po zprávě europoslankyně o obětech vakcín: „Pokud 99% nakažených přežije, těch mrtvých po vakcíně je mnoho. Nezlobte se na mě, neměli bychom nutit očkovat“

I když se jedná pouze o hlášení ne potvrzené případy a EMA říká, že nemusí všechny nutně souviset s očkováním, nejde o zanedbatelná čísla. Podle Joronovy údajů očkování proti covidu si v EU vyžádalo dosud přibližně pět tisíc obětí, s nežádoucími účinky se setkal zhruba milion lidí (data dostupná v polovině září).

Jen na Slovensku momentálně v souvislosti s očkováním proti novému koronaviru evidujeme 8869 podezření na nežádoucí účinky. Z celkového počtu hlášení vyhodnotili 1088 z nich jako závažné. ŠUKL dosud oficiálně uznal spolu sedm úmrtí v kauzální souvislosti s očkováním.

Český lékař Lukáš Pollert, který nepopírá jistý přínos očkování, v souvislosti s evropskými čísly uvedl, že covid nepovažuje v globálním měřítku za tak fatální.

„Pokud více než 99% nakažených přežije a téměř 100% dětí, je pro mě číslo 5000 zemřelých po vakcíně hodně. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale je-li to očkování dobrovolné, nemyslím, že by se děti měly nutit očkovat. Ohrožení senioři, pokud nemoc nepřekonali, budou z očkování profitovat. Ale ani je nesmíme nutit. Každý pacient se zdravotním úkonem musí souhlasit. Jedině tak funguje moderní civilizovaná medicína,“ vyjádřil svůj názor lékař.

Data z Open VAERS

Zachytí všechny případy?
K hlášeným nežádoucím účinkům se vyjádřil i analytik Juraj Mesík. Ten zase okomentoval systém Open VAERS, který před pár dny uveřejnil data o počtu oficiálně hlášených nežádoucích účinků po podání virových mRNA v USA: zaznamenal mimo jiné 18 078 mrtvých, 28 112 permanentně poznamenaných, ale i 11 449 zánětů.

„Přes 80% hlášení do VAERSU podávají lékaři a zdravotníci: podat takové hlášení je časově náročné a lékaři nejsou k hlášením nijak motivováni (dělat bez zaplacení je u lékařů v USA velmi vzácný jev), proto američtí odborníci zevnitř systému odhadují, že nehlášených událostí včetně úmrtí může být několikrát více,“ tvrdí Mesík.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru