Afghánský migrant, který znásilnil a uškrtil třináctiletou dívku, dostal po příjezdu na lodi azyl ve Spojeném království

Rasuili Zubaidullah se podílel na odporném skupinovém znásilnění a vraždě 13leté Leonie Walnerové ve Vídni 26. června 2021 poté, co teenagerku omámil extází a nalákal do bytu jednoho ze čtyř Afghánců.

Poté, co byla Walnerová uškrcena, bylo její tělo srolováno do koberce a pohozeno na ulici.

Zatímco ostatní pachatelé byli zatčeni, Zubaidullah uprchl z Rakouska tak, že zaplatil pašerákům lidí ve francouzském Dunkerque, aby mu pomohli nastoupit na loď a nelegálně se dostat do Británie.

Dne 18. července mu pohraničníci udělili azyl a následně ho ubytovali v ubytovně ve Whitechapelu ve východním Londýně, kterou financovali daňoví poplatníci.

Teprve poté, co rakouské úřady upozornily britskou vládu na Zubaidulláhovu účast na vraždě, byl 11 dní poté, co vstoupil na britskou půdu, zadržen příslušníky britské Národní extradiční jednotky.

Poté, co vídeňská prokuratura vydala mezinárodní zatykač, londýnský Westminsterský magistrátní soud nařídil vydání Zubaidulláha ze Spojeného království.

Jeho právníci však stále tvrdí, že by neměl být vydán, protože v Rakousku nebyl formálně obviněn, a Zubaidullah dostal týden na to, aby se proti rozhodnutí soudce odvolal.

Navzdory nesčetným příkladům lodních migrantů a “uprchlíků”, kteří páchají znásilnění, vraždy, násilné trestné činy a v některých případech jsou zapojeni do džihádistických teroristických útoků, je jim při vstupu do britských vod nadále poskytována bezplatná taxislužba. Píše portál Europe Infowars.

V loňském roce byl zaznamenán rekord v počtu lodních migrantů připlouvajících do Spojeného království – přes kanál La Manche jich připlulo více než 28 300, a to díky pomoci britských pohraničních orgánů a charitativních organizací, jako je Royal National Lifeboat Institution.

Přejít nahoru