VIDEO: Rakouská škola posadila dítě bez roušky v mrazu před školu, aby si mohlo napsat školní test!

Rakouská škola ve Voitsbergu posadila 9-letého chlapce před školu v hlubokém mrazu, aby si mohl napsat test z přírodovědy! Učitelka otevřela okno do třídy, aby chlapec slyšel diktování otázek, takže mrzly i děti ve třídě a začaly kvůli tomu chlapce nenávidět! Rodiče ho nakonec raději odhlásili ze školy. Skandálem se již zabývá školní inspekce a advokáti, chlapec má od lékaře výjimku kvůli dušnosti, takže nemusí nosit roušku, ale škola mu přesto výjimku neuznávala a nepouštěla ho do školy! Covidiánský teror už nezná mezí, Novak Djokovič byl deportován z Austrálie a zřejmě dostal i 3-letý zákaz vstupu do země!

Obrovský skandál otřásá rakouským městečkem Voitsberg v rakouském Štýrsku. Náhodný kolemjdoucí po zahájení školního vyučování po vánočních a novoročních prázdninách vyfotil neuvěřitelnou událost, ke které došlo před místní základní školou. Spatřil totiž bizarní výjev jako z nějakého absurdního dystopického filmu. Malý chlapec nabalený v zimním oblečení seděl na školní židličce venku před školou pod otevřeným oknem v přízemí do jedné ze tříd [1].

A na okenním parapetu cosi psal promrzlou rukou, kterou si střídavě přikládal k ústům a dýchal do ní, aby si prsty zahřál. Chlapec poslouchal otevřeným oknem hlas učitelky, když diktovala zadání testu z přírodovědy. Dokořán otevřeným oknem pronikala do třídy zima, takže i děti ve školní třídě se musely obléct do venkovního oblečení a musely psát test rovněž v zimě. Tahle neuvěřitelná událost měla dohru, která potvrdila neuvěřitelný covidiánský teror v Rakousku.

Vyfocený chlapec píšící u otevřeného okna test z přírodovědy

 

Fotografie spolu s udáním se nejprve dostala podle rakouských médií nejprve na radnici a na tamní školský odbor a později fotografie unikla i na veřejnost a ven se dostaly detaily. Ten chlapec v mrazu venku posazený na židličce je 9-leté dítě, které má diagnózu dušnosti a lékař mu předepsal výjimku, že nemusí nosit roušku. Škola dítěti však prezenční účast na výuce nepovolila a ani s výjimkou nesmí do školy.

Podle informací rakouského tisku škola měla dítěti zajistit dálkové vyučování z domova, což ale neudělala a chlapec si chtěl zlepšit před pololetním vysvědčením známku z přírodovědy, a proto za každou cenu chtěl test napsat, protože kdyby ho nenapsal a čekal by na to, až škola mu zařídí online dálkové studium, tak by už bylo vysvědčení na stole a nestihl by si známku opravit. Rakouská mainstreamová média přinesla ke kauze jen zlomek informací, naprosto bez jakýchkoliv podrobností, které jsou pouze na sociálních sítích a na rakouské alternativě.

A tyto detaily opravdu vykreslují hrozivé pozadí celé kauzy. Toto sezení před školou nebylo nijak naplánováno, ale jednalo so podle informací o cestu, jak učitelka chtěla dítěti vyjít vstříc, aby si mohlo test napsat. Nelze proto mít učitelce toto za zlé, v tomto ohledu prostě chtěla dítěti pomoci. Jenže, kvůli otevřenému oknu se nachladilo a nastydlo několik dětí ve třídě, které tento týden marodí kvůli nachlazení a na sociálních sítích nadávají na tohoto chlapce, útočí na něj, že je to jeho vina.

Kvůli němu nastydly, protože muselo být otevřené okno a ve třídě to způsobilo průvan, který z okna procházel přes třídu pod dveřmi na školní chodbu a děti marodí s těžkými bolestmi hlavy, rýmou a nachlazením. Nenávist k chlapci je mezi spolužáky teď tak obrovská, že rodiče se rozhodli chlapce vzít ze školy pryč a věcí se už zabývá školní inspektorát a rovněž advokátní kancelář, která chystá na školu žalobu.

 

O tom, že je něco špatně, svědčí i to, že sedícího chlapce celou dobu pozorovala školní bezpečnostní CCTV kamera umístěná na zdi školy, záznam si už prý převzala rakouská policie, která nyní prošetřuje podezření z ohrožení zdraví dětí, přičemž v tomto případě podnět podali rodiče nachlazených dětí ve třídě. Okno prý bylo otevřeno jen 10 nebo 12 minut, když učitelka diktovala otázky a zadání testu, ale podle všeho to asi stačilo k tomu, aby některé děti ve třídě nastydly.

Ve školách bývá obvykle vytopeno na celkem vysokou teplotu a pokud se otevře okno do mrazu venku, tak děti sedící u oken a v cestě průvanu od okna ke dveřím třídy mohou opravdu velice snadno nastydnout. A zděšení rodičů je umocněno tím, že chlapec prý měl požádat další učitele, aby mohl i na jejich předmětech testy napsat tímto způsobem u otevřeného okna. Učitelka se prý měla na sociálních sítích už vyjádřit v tom smyslu, že dítěti nemohla otázky k testu dát na papíře, protože dítě by si mohlo otázky vygooglovat na internetu mezi tím, než by otázky před školou chlapci předala a než by ve třídě začalo vyučování.

Rodiče museli kvůli nenávisti od nachlazených dětí vzít chlapce ze školy, problémy má i učitelka, že vyšla vstříc chlapci a otevřela okno

Učitelka tak zadala dětem zadání testu ústně, aby to slyšel i chlapec pod oknem venku a poté okno zavřela, ale celou dobu stála u okna a sledovala chlapce, jestli nepodvádí a nevyhledává odpovědi na mobilním telefonu na internetu. Učitelka se prostě snažila dodržet předpisy o vykonávání písemných testů, protože jinak by z toho mohla mít problémy, že děti venku před školou mají možnosti, jak si testy zjednodušovat a za chvíli by testy venku chtělo psát více dětí.

Tento bizarní a naprosto ujetý styl výuky samozřejmě má svoji dohru, protože podle všeho to vypadá, že rodiče chlapce o tomto stylu výuky vůbec nevěděli a měli za to, že když má dítě výjimku z roušek, že normálně může do školy bez roušky. Podle informací ale došlo k tomu, že když dítě v pondělí po prázdninách přišlo do školy a měl se psát test, dítě do školy vpuštěno nebylo, ani s papírem od lékaře o výjimce. Chlapec se tak měl domluvit nejen s učitelkou na přírodovědu, ale i na další předměty, že přijde ke škole a napíše testy venku. K tomuto již ale nedošlo, rodiče chlapce ze školy odhlásili.

Více info na infovojna.sk

Přejít nahoru