Zvládnete byt odhlučnit sami? Jisté je, že kvalitní izolace je tou nejlepší investicí

Kompletní zvuková izolace

Dělá vám starosti hluk od sousedů pod vámi? Bohužel zdaleka nestačí odhlučnit podlahy, ale zaměřit se budete muset také na zdi a strop, které velmi dobře vedou zvuk. Pokud tedy přemýšlíte o zvukové izolaci, musí být skutečně kompletní.

Bohužel neméně dobře vedou zvuk také inženýrské sítě, tedy ústřední topení nebo stoupačky. Klíčové je zvolit vhodný izolační materiál. Platí ale, že nejlepší akustická izolace vám uleví až o 70 %. Proto se vyplatí tuto možnost zvážit, samozřejmě za předpokladu, že v bytě plánujete dlouhodobě bydlet a je ve vašem vlastnictví. I díky izolaci může vzrůst jeho prodejní cena a jedná se tedy také o investici do budoucnosti. Budoucí kupci se totiž velmi často zajímají o to, jakým způsobem je řešeno odhlučnění, a klid je pro ně velmi důležitý.

Zvládnete to sami?

Je bohužel pravda, že služby specializovaných firem jsou velmi drahé. Nemůže si je tedy dovolit rozhodně každý. Není však nemožné, abyste izolaci zvládli i sami – klíčové je pořídit si kvalitní materiál. Komfortní pur pěna může vyjít na několik tisíc, ale za práci dělníků můžete zaplatit mnohonásobně více. Pokud zvládnete izolaci nainstalovat sami, můžete ušetřit několik desítek tisíc. Jestliže ale nejste zrovna zruční a s podobnými projekty nemáte zkušenosti, raději neriskujte. Můžete snadno znehodnotit koupený materiál nebo jej umístit nevhodným způsobem. Jisté je, že tak jako tak se vám investice vrátí.

 

 

Přejít nahoru