Jak vybrat ideální venkovní rolety? Zaměřte se na kvalitu a volbu dodavatele

Zvolit si venkovní rolety je rozhodně nejlepší volba. Mezi jejich hlavní benefity patří to, že snižují venkovní hluk, dobře vypadají a poskytují i bezpečnostní ochranu před nechtěnými návštěvníky. Jak ale vybrat venkovní rolety, abyste byli skutečně spokojeni?

Kvalita a spolehlivý dodavatel

Je vhodné vsadit na kvalitu, i když to zároveň může znamenat vyšší cenu. Ideální jsou hliníkové lamely vyplněné termoizolační PUR pěnou. Díky tomu mají rolety ještě lepší izolační vlastnosti. Abyste neprohloupili, vyplatí se vsadit na osvědčeného výrobce. Ideální je, pokud má prodejce také kamennou prodejnu, kde si můžete vše dobře prohlédnou, osahat a také se poradit. Řada prodejců také nabízí parapety, které můžete sladit společně s roletami a zabít tak dvě mouchy jednou ranou.

Jaký materiál je nejlepší?

Plastové lamely bývají křehké, ale zároveň i levné. Dříve byl tento materiál poměrně oblíbený, ale dnes se stále více prodávají kvalitnější hliníkové lamely. Je totiž nepopiratelné, že hliník lépe odolává vnějším povětrnostním vlivům, déle také vydrží a lépe tepelně izoluje. Získáte také efektivnější ochranu vůči UV záření.

Ovládání

Klíčové je vybrat také vhodné ovládání. Obecně se používá buď ruční nebo elektrické. Obě varianty mají své plusy i minusy. Elektrické ovládání může působit luxusněji a pohodlněji, což je nepochybně pravda, a také je obvykle šetrnější k lamelovým zámkům. Může se tedy vyplatit připlatit si, ale i ruční modely bývají velmi odolné a kvalitní.

Která barva je nejlepší?

Klíčové je, aby venkovní rolety ladily s fasádou. Můžete je dnes dostat v mnoha různých barevných provedeních včetně dekoru dřeva. Nemusíte se však bát ani barevných experimentů – vždy záleží na vašem vkusu a kombinacích, které nabízí přímo váš dodavatel. Možností je celá řada, a i netradiční barva rolet může být zajímavým doplňkem.

Přejít nahoru