Lavrov říká, že třetí světová válka by byla “jaderná” a “ničivá”

Lavrov se tak vyjádřil po eskalaci napětí po ruské invazi na Ukrajinu, která vedla k tomu, že Moskva uvedla své jaderné síly do stavu nejvyšší pohotovosti.

Ministr zahraničí uvedl, že Rusko by čelilo “skutečnému nebezpečí”, pokud by Kyjevu bylo umožněno získat jaderné zbraně.

Jak jsme již dříve zdůraznili, ruský televizní moderátor Dmitrij Kiseljov , přezdívaný “hlavní Putinův propagandista”, se dříve chlubil tím, že “naše ponorky mohou vystřelit více než 500 jaderných hlavic”.

“To by zaručilo zničení USA a všech ostatních zemí NATO,” dodal.

Některé hlasy lobbují za to, aby mocnosti NATO zavedly nad Ukrajinou bezletovou zónu, což by nevyhnutelně vedlo k sestřelení ruských letadel a hrozilo by vypuknutí třetí světové války. Píše portál Summit.

Novinářka Daria Kalenjuková, která se takovým rizikem nenechala odradit, konfrontovala v této věci britského premiéra Borise Johnsona a poté propukla v pláč.

“Členové mé rodiny, členové mého týmu, říkají, že pláčeme, že nevíme, kam utéct. Tohle se děje, pane premiére,” řekla dojatá Kalenjuková poté, co požadovala bezletovou zónu.

Přejít nahoru