PO ÚTOKU RUSŮ PŘIŠLA O RUKU A O OTCE. SNAD MI NECHTĚLI UBLÍŽIT, ŘÍKÁ DEVÍTILETÁ SASHA

Navzdory hrůzám, které zažila, je přesvědčena, že jí útočníci nechtěli ublížit. Den před invazí měla holčička deváté narozeniny.

Není již žádným tajemstvím, že Rusové při své invazi na Ukrajinu ostřelují i civilní cíle.

Během války, která trvá již téměř tři týdny, zemřely podle oficiálních zdrojů stovky lidí, kteří neměli s konfliktem nic společného. A asi sto dětí.

Mezi nimi mohla být i devítiletá Saša. Když chtěla s rodinou uprchnout z předměstí hlavního města Kyjeva, Rusové na jejich auto zahájili palbu.

Téměř všem se podařilo rychle se schovat ve sklepě. Kromě otce útok nepřežil.

“Střelili mě do ruky. Běžela jsem za sestrou, matka upadla. Myslel jsem, že je konec. Ale nebyla mrtvá, jen se kryla před střelbou. Schovávala se,” cituje web Mirror malou Sashu.

Pak ale ztratila vědomí. “Někdo mě odvedl do sklepa, kde mě ošetřili.

A pak mě nějací lidé odnesli na ručníku do nemocnice,” popsala další okamžiky hrůzného zážitku. K převozu do nemocnice však došlo až o několik desítek hodin později.

Jeden z lékařů řekl, že se Saša, její sestra a matka dva dny schovávaly ve sklepě, zatímco nad nimi zuřila válka. Aby zachránili dívčin život, museli jí lékaři po objevení gangrény amputovat levou ruku nad loktem. Do otevřené rány se jí ihned po zranění dostala infekce.

Doufá, že jí Rusové nechtěli ublížit.
“Nevím, proč mě Rusové zastřelili. Doufám, že to byla nehoda a nechtěli mi ublížit,” řekla dívka, kterou útok poznamenal na celý život. Může poděkovat dobrovolníkům, kteří Sašu vynesli z válečné zóny s bílou vlajkou, aby ji mohli převézt do nemocnice.

Podle lékařů však Sašin případ není ojedinělý. Několik dalších dětí také utrpělo “strašná zranění”.

Většina z nich navíc ztratila alespoň jednoho rodiče. Zdravotní sestra, která Sašu ošetřovala, řekla, že děkuje zdravotníkům za záchranu a péči o ni a odmítá plakat i po tak strašném zážitku.

zdroj

Přejít nahoru