Slovenský premiér Heger: Ruští vojáci znásilňovali dívky a pálili jim na břicha nacistické symboly

Heger hovořil o zvěrstvech, která tam viděl, a tvrdě se pustil do Rusů a Vladimira Putina.

Premiér se zmínil o své cestě do města Bucha, kde viděl masové hroby “Krutost ruských vojáků, kteří zabíjeli občany, civilisty, kteří jen šli po ulici. Z rozmaru je zastřelili, když starý muž jel na kole. Svázali jim ruce a střelili je zezadu do hlavy. Postříleli rodinu, hodili ji na hromadu a zapálili.” Premiér Heger na tiskové konferenci prohlásil.

Přestože ruská strana tato tvrzení popírá a brání se, západní svět a náš premiér jim nevěří. Podle premiéra tam ruští vojáci dokonce znásilňovali dívky a pálili jim na břicha nacistické symboly.

Podle Hegera je pro nás důležité, aby se Ukrajina stala stabilní a prosperující zemí, což bude znamenat, že budou prosperovat i obyvatelé východního Slovenska.

Heger dokonce pozval Petra Pellegriniho a Roberta Fica, aby se přijeli na Ukrajinu podívat, co se tam děje. Kritizoval Fica za jeho luxusní dovolenou, ze které vyzývá občany, a zmínil, že Fico měl na takovou dovolenou letět luxusním “triskáčem”, jehož letenka měla stát 80 tisíc eur.

Slovensko pomůže Ukrajině s vývozem jejich produktů, které nemohou vyvážet kvůli zablokovaným přístavům, jež blokují ruské lodě a ponorky. Ukrajina je jedním z největších vývozců pšenice na světě a Slovensko jí pomůže s vývozem vlakem.

zdroj

Přejít nahoru