Zvěrstva ruské armády: V Charkovské oblasti byla zaživa upálena rodina s dítětem! Znásilnili také 83letou ženu

Rusové se sice ze severní Ukrajiny stáhli, ale zanechali za sebou zničené životy a lidi, kteří se z prožitého traumatu možná nikdy nevzpamatují. Zpravodajská služba BBC vyslechla svědectví přeživších a zaznamenala důkazy o znásilnění ukrajinských žen okupačními vojáky. V klidné venkovské oblasti 70 kilometrů západně od Kyjeva hovořila BBC s 50letou Annou, která kvůli ochraně soukromí vystupuje pod pseudonymem. V pondělí 7. března byla se svým manželem doma, když k ní vtrhli vojáci.

“Namířili na mě pistoli a odvedli mě do nedalekého domu. Přikázal mi: “Svlékni se, nebo tě zastřelím.” Neustále mi vyhrožoval, že mě zabije, když neudělám, co řekl. Pak mě začal znásilňovat,” řekla. Anna uvedla, že útočník byl mladý hubený bojovník z Čečenska, které je součástí Ruska. “Zatímco mě znásilňoval, vstoupili čtyři další vojáci. Myslel jsem, že jsem skončil. Ale odvedli ho pryč. Už jsem ho nikdy neviděla,” řekla.

Domnívá se, že ji zachránila jiná jednotka ruských vojáků. Anna se vrátila domů a našla svého manžela. Byl postřelen do břicha. “Snažil se za mnou běžet a zachránit mě, ale kulky ho zasáhly,” řekla Anna. Oba hledali úkryt v sousedním domě, ale kvůli bojům nemohli manžela odvézt do nemocnice. O dva dny později svým zraněním podlehl. Anna po celou dobu vyprávění svého příběhu nepřestala plakat.

Ukázala novinářům dvůr domu, kde se sousedy pohřbila svého manžela. U jeho hrobu stojí vysoký dřevěný kříž. Anna je v kontaktu s místní nemocnicí a dostává psychologickou pomoc. Vojáci, kteří ji zachránili, zůstali v jejím domě několik dní. Anna uvedla, že na ni mířili pistolemi a řekli jí, aby jim dala manželovy věci. “Když odešli, našel jsem drogy a viagru. Byli zfetovaní a často opilí. Většina z nich jsou vrazi, násilníci a zloději. Jen několik z nich je v pořádku,” dodala.

Více info na topky.sk

Přejít nahoru