Záhadné objevy, které člověku nejdou na rozum

Člověk nachází nové objevy prakticky každým dnem. Některé se dokáží objasnit, některé ovšem nikoliv. V tomto krátkém článku si uvedeme několik objevů, které vrtají vědcům hlavou a nedokáží si vysvětlit, vznik těchto památek.

Záhadné objevy, jenž vrtají člověku hlavou

Prvním objevem na seznamu jsou kovové koule, kterým se odhaduje stáří až 3 miliardy let. Tyto předměty jsou stále nacházeny v dolech v jižní Africe. Jejich tvar naznačuje, že musely být vyrobeny lidskou rukou. Jsou ovšem tak tvrdé, že se zatím nikomu nepovedlo podívat na jejich obsah či složení.

Záhadné objevy

Další neuvěřitelný objev se povedl archeologům v americkém státu Oklahoma, kde byl objeven objekt z čistého stříbra a otisky skruží a stříbrný hrnec. Stáří se odhaduje podle archeologů na 260 – 280 mil. let. Se stoprocentní jistotou to ovšem potvrdit nemohou.

Záhadné objevy

Předposlední záhadný objev byl nalezen poblíž francouzského Saint-Jean de Liver, kde archeologové nalezli fosílie, jenž byly odkryty teprve po odstřelu tamější skály. Stáří vědci odhadují na 65 mil. let. Objevu se věnovali vědci Y. Druet a H. Salfati, kteří konstatovali, že tyto trubky-jakly musely být vytvořeny lidskou rukou.

Záhadné objevy

Posledním a také podle mého názoru nejzajímavější objev se podařil najít vědcům již před několika lety. Jednalo se o fosílii kostry dinosaura. To by nebylo nic zajímavého, vědci ovšem prozradili, že v lebce nalezeného dinosaura byla nalezena díra, jenž se podobá výstřelu od malorážky vysokorychlostního profilu. Takový průstřel může ovšem vykonat jen modernější zbraň. Otázkou tedy zůstává, co tento “výstřel” v lebce způsobilo.

Přejít nahoru