Na noční vidění je nejlepší termokamera. Jaké jsou její největší výhody?

Na co se zaměřit při výběru?

Mezi základní parametry, které byste měli sledovat, patří rozlišení detektoru a kvalita optiky. Samozřejmě je pravdou, že čím vyšší rozlišení objektivu a lepší optika, tím je také vyšší pořizovací cena. To je tedy třeba pečlivě zvážit a předem se rozhodnout, kolik chcete do termokamery investovat. Vybrat termokamery podle ceny ale není nejlepší řešení, protože ty levné mohou být zároveň i nekvalitní.

Dosah

Pomůže zaměřit se zejména na dosah termokamery. To znamená tedy to, na jakou vzdálenost je potřeba rozpoznat předmět určité velikosti. Sami asi nejlépe víte, co potřebujete vidět a na jakou vzdálenost, případně si můžete nechat při nákupu poradit. Velmi dobrou volbou je zvolit termovize Hikmicro, které jsou známé pro svou vysokou kvalitu. Tato značka je oblíbena nejen mezi lovci a lesníky, ale také dalšími povoláními, kdy je potřeba pohybovat se v tmavém terénu.

Termokamera nebo noktovizor?

Nenechte se zmást – tyto dva přístroje fungují na jiném principu. Noktovizor zesiluje zbytkové světlo, takže pro jeho spolehlivé fungování je nezbytné osvětlení viditelným světlem. Samotné zařízení pak světlo jen zesiluje, ale viditelnost je značně odlišná od použití termokamery. Rozhodně lze tedy doporučit investovat spíše do termokamery, tím spíše, pokud je pro vás zásadní rozeznávat živé, tedy teplé předměty, oproti okolní přírodě. Je to sice investice, ale rozhodně se vyplatí a mnohokrát se vám vrátí.

(PR)

Přejít nahoru