Laboratoř Wuhan provedla výzkum gain of function “zvýšení funkčnosti” na virus opičích neštovic

27 Komentáře

Wuhanská biolaboratoř, která byla centrem kontroverze kolem výzkumu zisku funkce u koronavirů, zřejmě prováděla stejný druh výzkumu opičích neštovic, aby byla pro člověka smrtelnější, podle zprávy citující recenzovaný časopis Virologica Sinica, který publikoval zjištění laboratoře v únoru.

National Pulse uvádí:

Wuhanský institut virologie sestavil genom viru opičích neštovic, který umožnil identifikaci viru pomocí PCR testů pomocí metody, kterou vědci označili za potenciální vytvoření “nakažlivého patogenu”.

Zpráva pokračuje:

Studie byla poprvé publikována v únoru 2022, jen několik měsíců před posledním mezinárodním vypuknutím případů opičích neštovic, které se nyní dostaly do Spojených států.

Zdá se, že vědci identifikovali část genomu viru opičích neštovic, což umožnilo PCR testům identifikovat virus, v článku: “Efektivní sestavení velkého fragmentu genomu viru opičích neštovic jako šablony qPCR pomocí rekombinace spojené s transformací založenou na duálním výběru“.

Dokument uznal, že tato rekombinace spojená s transformací (TAR) “aplikovaná ve virologickém výzkumu by mohla také vyvolat potenciální bezpečnostní obavy, zejména pokud sestavený produkt obsahuje kompletní sadu genetického materiálu, který může být získán zpět do nakažlivého patogenu.”

Celý článek si můžete přečíst níže:

Odhalení navazují na návrhy zdroje z Evropského centra pro kontrolu nemocí, že současný kmen opičích neštovic, který se rychle šíří po celém světě, se zdá být “třetím laboratorním kmenem s neznámými charakteristikami a že se mluví o tom, že to nějak souvisí s obviněními Moskvy proti americkým biologickým aktivitám na Ukrajině.”

Tato informace, spolu s několika dalšími zprávami naznačujícími, že cvičení a scénáře “válečných her” WHO a Nadace Gatesových zahrnující opičí neštovice budou opět sloužit k rozdmýchání obav, že vypuknutí by mohlo pocházet z bio laboratoře.

Stejně jako se objevily zprávy o prvním případu opičích neštovic nalezených v USA, Bidenova administrativa objednala 13 milionů dávek vakcíny, která chrání jak proti opičím neštovicím, tak proti neštovicím.

Světová zdravotnická organizace varuje, že letní festivaly a masová shromáždění by mohly urychlit šíření opičích neštovic v prvním náznaku, že by se zdravotní technokraté mohli znovu pokusit zavést omezení ve jménu zastavení šíření viru.

“Vzhledem k tomu, že vstupujeme do letní sezóny v evropském regionu, s masovými shromážděními, festivaly a večírky, obávám se, že přenos by se mohl urychlit, protože případy, které jsou v současné době detekovány, jsou mezi těmi, kteří se zabývají sexuální aktivitou, a příznaky jsou pro mnohé neznámé,” řekl Dr. Hans Kluge, regionální ředitel WHO pro Evropu.

Tento víkend se Belgie stala první zemí, která začala zavádět karanténní opatření proti viru, protože Joe Biden také uvedl, že vývoj je “znepokojující”.

 

Přejít nahoru