Vladimir Putin “velmi nemocný” rakovinou krve: tajná nahrávka

Typ rakoviny nebyl specifikován, uvedl New Lines v příběhu diskutujícím o nesčetných pověstech o Putinově zdraví.

“Nahrávka představuje vzácné svědectví někoho s prokázanými vazbami na ruskou vládu, že její fanatický diktátor může být vážně nemocný,” uvedl časopis o komentářích učiněných během diskuse v polovině března s někým, kdo byl popsán jako “západní rizikový kapitalista”.

“Absolutně zničil ruskou ekonomiku, ukrajinskou ekonomiku a mnoho dalších ekonomik – zničil je absolutně,” řekl nejmenovaný oligarcha o Putinovi na nahrávce. “Problém je s jeho hlavou. … Jeden blázen může obrátit svět vzhůru nohama.”

Muž je energetický magnát, který je v současné době mimo Rusko s čistým jměním, které ho řadí na seznam 200 nejbohatších ruských podnikatelů. Na nahrávce je slyšet, jak vehementně kritizuje invazi na Ukrajinu a zpochybňuje účel smrti více než 15 000 ruských vojáků.

A říká, že “všichni doufáme”, že Putin zemře na rakovinu nebo možná na nějakou intervenci, jako je převrat, aby ušetřil Rusko od dalšího neštěstí. Píše portál NYpost.

Oligarcha “neměl tušení, že je nahráván” na 11minutové nahrávce, uvedl New Lines a dodal, že identifikoval muže podle jeho hlasu, ale zatajil jeho jméno “kvůli vysoké pravděpodobnosti, že by to vedlo ke státní odvetě,” přičemž poznamenal ruský zákon, který ukládá 15 let vězení za šíření “falešných zpráv”.

Poznamenal, že Roman Abramovič, majitel fotbalového klubu Chelsea v Londýně, mohl být otráven v březnu uprostřed svého úsilí vyjednat mírovou dohodu s Ukrajinou a řekl, že osm dalších oligarchů “se od ledna objevilo mrtvých”, včetně dvou údajně zavražděných svých manželek a dětí před spácháním sebevraždy, jednoho ve Španělsku a jednoho v Moskvě.

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky také tvrdil, že Putin má rakovinu a naznačil, že puč k odstranění ruského vůdce již probíhá.

Generálmajor Kyrylo Budanov řekl, že těžké ztráty, které ruské síly utrpěly, předznamenávají porážku do konce roku a “nakonec povedou ke změně vedení Ruské federace”.

Přejít nahoru