Při výběru betonové žumpy dejte pozor na kvalitu

Kvalitní betonové septiky by vždy měly mít světle šedou barvu. Je to proto, že směs určená pro výrobu betonových žump by měla mít přesně tuto barvu, je-li skutečně kvalitní, bez nějakých nežádoucích příměsí.

Pozor na nekvalitní materiál

Právě volba betonu je zcela zásadní pro životnost a odolnost jímky. Nekvalitní betonové žumpy lze přitom poznat na první pohled, pokud víte, po čem se dívat. Pokud je povrch viditelně flekatý a barevně nejednotný, jde s největší pravděpodobností o to, že beton obsahuje různé příměsi dalších materiálů, které způsobují fleky v betonu. Je možné, že výrobce ve snaze ušetřit přidal štěrky, strusky a jiné směsi. To je však zcela nežádoucí a z dlouhodobého hlediska by to mělo vliv na kvalitu a odolnost jímky. Pozor si dejte také na bubliny. Znamená to, že bude později docházet k rychlejší erozi materiálu. Velkou chybou některých výrobců bývá také velmi krátká doba řádného vyschnutí betonu. To vše si pečlivě zkontrolujte, než si nějakou jímku objednáte. Možná to bude znamenat, že budete muset objet více dodavatelů, ale je to lepší než udělat chybu. Dovoz betonové jímky do Hradce Králové navíc dnes nemusí být žádný problém a vy si ušetříte spoustu starostí s přepravou.

Ujistěte se, že byla správně provedena instalace

Dvoudílné betonové septiky i jednodílné betonové septiky je vždy nutné pevně přilepit na cementovou maltu. Pouze tímto způsobem bude zaručena dlouhodobá životnost a zabrání se prosáknutí spodních vod do žumpy. Trvejte na tom, aby instalace skutečně proběhla tímto způsobem a nenechte se odbýt. Kvalitní dovoz jímky do Liberce zajistí také odbornou instalaci, která je zárukou bezproblémového používání.

Přejít nahoru