Jak vybrat termolis? Cena by neměla být klíčovým parametrem

Jak vybírat termotransferový lis?

Nabídka termolisu je poměrně široká. Je proto dobré zvážit, k jakému účelu jej budete používat. Snadněji poté zvolíte vhodnou velikost pracovní plochy. Je totiž faktem, že některé přístroje jsou lepší pro velké a rovné plochy, jiné mohou lépe fungovat při potisku menších předmětů nepravidelných tvarů. Vzhledem k množství přístrojů je nejlepší si před nákupem trochu prostudovat nabídku a dostupné technologie a zhodnotit, co všechno budete potřebovat a jaké přístroje vaší poptávce nejlépe odpovídají.

Nezaměřujte se jen na cenu

I když je cena jistě zásadní parametr, který musíme zvažovat všichni, neměli bychom vybírat jen podle ní. Dnes se na trhu vyskytují i velmi levné lisy, které však nesplňují požadavky na kvalitu tisku nebo nezvládnou pracovat tak rychle, jak byste možná potřebovali. Nechte si klidně poradit přímo v obchodě, kde nejlépe znají všechny parametry a mají i zkušenosti od zákazníků.

Co využijete?

Termolis lze ovládat ručně, elektricky nebo může být plně automatický. Pokud plánujete využívat skutečně pokročilé tisky, pak bude nejlepší automatický přístroj, který si dovede nastavit všechno prakticky sám a obvykle poskytuje také nejvyšší kvalitu tisku. Pokud plánujete tisknout zcela samostatně, může být nezbytné pořídit také řezací plotr. Výběr řezacích plotrů je široký, takže je snadné se v nabídce ztratit. Nabízí různé funkce, ale vždy platí, že jde hlavně o kvalitu použitých nožů a přesnost řezu, zbytek už tak zásadní není.

Přejít nahoru