Kněz (35) při sadistické hře uřízl muži varle

Kněz původem z Bratislavy, který působil na farnosti v České republice, se seznámil s mužem z Chebu. Seznámil se s ní prostřednictvím internetové komunity, kde se scházejí lidé vyznávající extrémní sadismus.

Oba muži se pak po vzájemné dohodě sešli a rozhodli se, že mezi sebou budou provozovat brutální sexuální hry. Kněz mu pak bez umrtvení uřízl jedno varle. Krutá bolest měla oba zúčastněné muže vzrušit. Zraněný muž nakonec skončil v karlovarské nemocnici, kde mu lékaři museli ošetřit hnisající ránu s rozsáhlým zánětem v tříslech.

Následně zdravotníci předali celý případ kriminalistům, protože uznali, že oběti byla neodborně odstraněna část pohlavního orgánu.

Farář se k činu přiznal jen částečně. Tvrdil, že ačkoli byl zákroku přítomen, údajně jej neprovedl. Podle serveru Novinky.cz prohledali dům duchovního kriminalisté, kteří u něj našli chirurgické nástroje.

Policie později zahájila trestní stíhání pětatřicetiletého duchovního, který byl obviněn z neoprávněného odběru tkání a orgánů. “Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,” uvedla již dříve policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Soud neposlal faráře do vazby, protože církev přislíbila spolupráci s policií. Na začátku letošního roku pak kněz sloužil ve farnosti v Pelhřimově. V polovině února byl ze své funkce odvolán. Informuje stcity.sk

V současné době se podle serveru Novinky.cz duchovní léčí. “Nastoupil ochranné léčení, kde je pod dohledem odborníků. V klášteře nebydlí, a proto není zapojen do žádné církevní ani jiné služby,” řekl serveru knězův představený. “Víme, že nastoupil sexuologickou léčbu. Ale nikdo to nenařídil, takže jde o dobrovolné rozhodnutí obviněného,” uvedl státní zástupce. “Vyšetřovatelé nyní čekají na výsledky znaleckého zkoumání, které určí, zda duchovní trpí sexuální deviací,” uvedly Novinky.cz.

Přejít nahoru