Elon Musk zveřejnil vulgární tweet o Billu Gatesovi

Gates to komentoval během rozhovoru s francouzským youtuberem HugoDécryptem. Musk nedávno obvinil Gatese, že to s bojem proti změně klimatu nemyslí vážně, protože vsadil “půl miliardy dolarů” proti Tesle.

Gates tvrdil, že na změnu klimatu vložil více peněz než Musk nebo kdokoli jiný, na což Musk odpověděl “povzdech”.

“Dávám klimatickým změnám mnohem víc než Elon nebo kdokoli jiný,” řekl Gates. “Dávám spoustu filantropických dolarů, podporuji společnosti – víte, že elektromobily jsou asi 16% emisí, takže musíme také vyřešit dalších 84%.”

Výměna přichází více než měsíc poté, co Musk potvrdil, že na konci dubna odmítl příležitost spolupracovat s Gatesem na filantropii. Musk odhalil textovou konverzaci, ve které konfrontoval Gatese kvůli jeho nákupu 500 milionů dolarů v shortingových akciích proti Tesle.

Zdálo se, že miliardářská dvojice se má setkat předtím, než se Musk zeptal Gatese, zda má stále “půlmiliardovou krátkou pozici vůči Tesle”.

“Omlouvám se, že jsem ji ještě nezavřel,” odpověděl Gates. “Chtěl bych diskutovat o možnostech filantropie.”

Musk ho pak vyhodil a řekl, že nemůže brát Gatesovu nabídku vážně, “když máte masivní krátkou pozici proti Tesle, společnosti, která dělá nejvíce pro řešení změny klimatu.”

K výměně došlo jen několik dní předtím, než Musk zveřejnil vulgární tweet srovnávající Gatese s emodži “těhotného muže”.

Přejít nahoru