Děti na sídlišti kopaly do babičky a dospělí se jen dívali. Dokonce po ní hodili malé kolo (Video)

U chodníku stojí žena v tmavých kalhotách a šedém svetru, skloněná k zemi, a vypadá, jako by zvedala spadlou nákupní tašku. K ženě se zezadu přiblíží chlapec a srazí ji na zem.

Takto začíná nechutné video pořízené minulý týden na sídlišti Mojžiar v Ústí nad Labem. Chlapec však není jediným trýznitelem. Přidávají se i další děti, které do ženy kopou, a jedno z nich po ní dokonce hodí kolo.

Dospělí postávají kolem a jediné, na co se zmůžou, je oprášit jednu z hraček, když přijede auto. Podle zástupce ředitele ústecké městské policie Jana Novotného se strážníci o všem dozvěděli až se zpožděním. “Nikdo nám incident nenahlásil. Dozvěděli jsme se o tom oklikou od občana, který nám video přeposlal,” řekl TN.cz.

Žena prý dlouhodobě odmítala pomoc policistů a strážníků i úřadů. “Dvakrát v posledních dnech byla přivolána záchranná služba, pokaždé dotyčná paní pomoc odmítla. Vůči policii a lékařům se vždy chová velmi agresivně, ale vůči svému okolí agresivní není,” dodal Novotný.

Policisté se snaží situaci na sídlišti vyřešit. “Oblast jsme posílili na maximální počet policistů. Samozřejmě tam využíváme i asistenty prevence kriminality,” popsal Novotný. Policisté tam jezdí hlídkovat až osmkrát denně.

“Obvodní oddělení v Neštěmicích velmi úzce spolupracuje s městským úřadem, pravidelně hlídkujeme a monitorujeme situaci,” uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

 

Přejít nahoru