krym

Ukrajina chce vyhodit do povětří most na Krym: A civilisté začínají běhat s ukrajinskými vlajkami!

Na otázku, zda se most přes Kerčský průliv stane jedním z cílů ukrajinské armády, až dostane slíbené zbraně, Marčenko odpověděl: “Ano, na sto procent. Není to tajemství ani pro jejich, ani pro naši armádu. Jejich i naši civilisté to vědí. To bude cíl číslo jedna, kterého chceme dosáhnout,” řekl.

Podle něj je nutné přerušit hlavní trasu pro získávání rezerv. “Jakmile se to stane, zpanikaří,” řekl Marčenko. “A věřte mi, že ti, kteří běhali s ruskými vlajkami na Krymu, si rychle vezmou ukrajinské vlajky a budou běhat s ukrajinskými. Bohužel, tamní populace je taková,” dodal.

Už 20. dubna tajemník ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Alexej Danilov varoval, že pokud Ukrajinci dostanou příležitost, udeří na most přes Kerčský průliv, který Rusko postavilo po okupaci Krymu.

Že je Kerčský most v hledáčku, naznačila i ukrajinská vojenská rozvědka, která zveřejnila jeho kompletní technickou dokumentaci.

Krymský most je ruskou spojnicí přes Kerčský průliv s Krymským poloostrovem. Je navržen jako dvojitý most a je určen pro silniční a železniční dopravu. Vede z Kerčského poloostrova přes ostrov Tuzla a Tuzlskou kosu na poloostrov Taman.

Ruská armáda přes něj přesouvá své vojáky a techniku na území Krymu a na jih Ukrajiny.

zdroj

Přejít nahoru