Polský novinář Michał Karnowski na portálu wPolityce.pl tvrdí, že zasedání ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho manželky ve Vogue bylo chybou

Média celebrit založená na drbech po celém světě, včetně Polska, mohou být potěšena. Samotný “Vogue” musí být potěšen, že se mu podařilo přesvědčit hlavu státu a jeho ženu z válkou zmítané země, aby se vyfotili.

Kontrast jeho bojové únavy a její krásy funguje dobře v obrazovém podání. Je to všechno velmi romantické, když ukrajinský prezident vyjadřuje své city ke své ženě, manželce, která převzala důležitou diplomatickou roli při cestování po světě jménem Ukrajiny, zatímco její manžel zůstává doma, aby vedl boj proti Rusku.

Potíž je v tom, že reakce na internetu v USA, a nejen tam, nebyla zcela pozitivní. Objevily se komentáře, že tato stylizovaná fotografická relace sklenice, když je konfrontována s trýznivými fotografiemi utrpení a ničení války. Ptali se dokonce, zda má smysl utrácet miliardy na pomoc Ukrajině, když její vůdci mají na takové věci čas a že to všechno může být jen divadlo.

Je tu samozřejmě druhá strana argumentu. Komunikace způsoby, které jsou slučitelné s populární kulturou, může podporovat zemi bojující proti invazi. Tentokrát však došlo k vedlejším komunikačním škodám. Takové fotografování bude nevyhnutelně zpochybněno v době, kdy vojáci a civilisté hynou a tolik lidí truchlí nad ztrátou svých blízkých. Píše portál RMX.

Neúmyslně bylo naznačeno, že drama je vymyšlené. V záběru je příliš mnoho důkazů o stylistech, vizážistech a fotografech. To byla chyba.

Jedná se o první takovou komunikační chybu, které se dopustil Zelenského tým. Nezáleží na tom, zda to byl špatný úsudek poradců nebo přání dámy. Jakékoli podezření, že je to všechno jen divadlo, je škodlivé, dokonce i v Polsku, kde ti, kdo podporují ukrajinskou nezávislost, čelí cynismu opozice, která zdůrazňuje nepříjemnosti způsobené touto válkou.

 

Přejít nahoru