Medveděv

Medveděvova propaganda volá po tom, aby byla Ukrajina rozdělena Ruskem, Polskem, Maďarskem a Rumunskem

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv se v posledních několika týdnech oddává agresivní rétorice proti Ukrajině, Polsku a Západu. Jeho poslední provokací je mapa zobrazující rozdělenou Ukrajinu, přičemž Rusko a Polsko prakticky pohltily většinu území země.

Je to opakování návrhu, který kdysi učinil skandální politik Vladimir Žirinovskij, že Polsko a Rusko by si měly rozdělit Ukrajinu mezi sebou. Používá se k provokaci polských nacionalistů a k vrážení klínu mezi ně a Ukrajince.

Medveděvův příspěvek na Telegramu představuje mapu, na které je stát Ukrajina redukován pouze na Kyjevskou oblast. Východní a jižní části Ukrajiny se mají stát regiony Ruska. Západ Ukrajiny se má stát součástí Polska, zatímco Rumunsko si má nárokovat dva regiony a jeden region se má stát součástí Maďarska.

Komentátoři poznamenali, že hlavnímu spojenci Ruska v konfliktu, Bělorusku, a jeho diktátorovi Lukašenkovi nebylo nic poskytnuto. Novinář Tomasz Grzywaczewski nemohl odolat komentáři k ironii ve svém příspěvku na Twitteru: “Závěr je, že je nejlepší být nepřítelem Ruska spíše než jeho spojencem. Lukašenko zůstal viset na suchu a za veškerou svou podporu nedostal vůbec nic.”

Mluvčí koordinátora polských tajných služeb Stanisława Żaryna ve svém příspěvku na Twitteru znovu obvinil Medveděva z používání lží a dezinformací při útocích na Polsko a Ukrajinu. Píše portál RMX.

“Dimitrij Medveděv opět používá lži a podílí se na dezinformačních útocích na Polsko a Ukrajinu a také uráží jak Polsko, tak prezidenta Ukrajiny,” o kterém mluví, že je na drogách.

“Medveděvův příspěvek je jen pokračováním permanentních ruských dezinformací,” napsal Żaryn.

 

Přejít nahoru