Merkelová

Merkelová: Maďarsko, Polsko atd. musí EU předat kontrolu nad svými hranicemi

Státní tajemník pro mezinárodní komunikace a vztahy Dr. Zoltán Kovács varoval, že tyto plány na reformu a rozšíření úlohy Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex) jsou pokusem „narušit svrchovanost členských států“ tím, že odeberou kompetence národních vlád kontrolovat své hranice a předají je nadnárodnímu orgánu.

Aby podpořil své tvrzení o záměrech evropské elity, Kovács citoval pravděpodobně nejvlivnějšího hráče bloku, německou kancléřku Angelu Merkelovou:

„(Předseda Evropské komise) Jean-Claude Juncker již předložil návrh, v němž se uvádí, že agentura Frontex musí být posílena. To však také znamená – a to je to, co podporuji –  že členské státy na vnějších hranicích EU se musí vzdát svých národních kompetencí, aby agentura Frontex získala skutečně komplexní kompetence.“

„Buďte na pozoru, když vedoucí postava tvrdí, že země s vnějšími hranicemi EU by se měly vzdát svých národních kompetencí,“ varoval Kovács.

„To by mělo rozeznít výstražné zvony v celé EU,“ dodal a přirovnal slova Merkelové ke slovům miliardáře plutokrata a aktivisty za otevřené hranice George Sorose, který se vychloubal, že „náš plán považuje ochranu uprchlíků jako úkol a národní hranice jako překážku“.

Maďarský politik zdůraznil, že vedoucí představitelé EU neustále zdůrazňují řízení hranic – nikdy ne „posílení“, nebo „ochranu“ hranic.

Mezitím, maďarský ministr zahraničí Péter Stíjjártó prohlásil, že narůstající nepřátelství bruselského establishmentu vůči zastáncům suverenity a vůči vládám v EU, jež jsou proti masové migraci a odmítají se stát hostiteli migrantů, bude řešit na společné tiskové konferenci se svým polským protějškem Jackem Czaputowiczem.

Ministr zahraničí konkrétně zdůraznil hněv EU vůči Maďarsku a Polsku, jenž patří mezi evropské země, jelikož následovaly amerického prezidenta Donalda Trumpa při odmítnutí Globálního paktu OSN o migraci.

(zdroj: svobodnenoviny.eu, foto: archiv)

Přejít nahoru