Němci by se měli stát vegany, aby se zachránil životní prostředí, navrhuje frakce Strany zelených v Brémách

Obyvatelé německého města Brémy musí drasticky snížit spotřebu masa a začít vařit pouze veganská jídla, aby pomohli v boji proti změně klimatu, vyzvala skupina Zelených v zemském parlamentu.

V pozičním dokumentu místní zelení politici vyzvali ke snížení spotřeby masa o přibližně 75 procent a trvali na tom, že je nezbytné, aby širší populace začala brát boj za záchranu životního prostředí vážně a přinášet osobní oběti, pokud jde o jejich stravu.

Návrh také požaduje, aby polovina možností stravování nabízených restauracemi, bary a tržními stánky ve státě byla v blízké budoucnosti veganská.

Místní strana Zelených trvá na tom, že veganské jídlo je “nejekologičtější způsob stravování” a tvrdí, že špatná výživa, která podle jejího názoru zahrnuje konzumaci masa, má škodlivé “důsledky pro změnu klimatu”. Píše portál RMX.

“Ve všech oblastech se vaření bez živočišných produktů musí stát standardem,” nastiňuje papír.

Návrhy byly odmítnuty členy místní gastro komunity, kteří se domnívají, že politici by neměli tak vnitřně zasahovat do života a stravy svých občanů.

“Musíte přesvědčit lidi, pokud chcete podnikat ještě udržitelněji a ekologičtěji. Toho nelze dosáhnout zákazy nebo právními požadavky,” tvrdí Thorsten Lieder, mluvčí místního potravinářského průmyslu. “Prohibice již ukázala, že to nefunguje.”

Místní strana Zelených v Brémách následovala nedávné výzvy spolkového ministra zemědělství Cema Özdemira, který obvinil Němce, že jedí špatné jídlo, což je krok, který by měl být napraven daní z masa.

“Měli bychom jíst celkově méně masa a ujistit se, že pochází ze zvířat, která jsou chována způsobem vhodným pro daný druh,” řekl minulý měsíc.

Přejít nahoru