Medveděv

Ukrajina hledá ruského exprezidenta Medveděva

Medveděv, který je v současnosti místopředsedou ruské bezpečnostní rady, v neděli prakticky oznámil odvetné útoky Ruska za sobotní výbuch na Kerčském mostě spojujícím ruskou pevninu s anektovaným ukrajinským poloostrovem Krym. Výbuch byl podle něj teroristickým útokem, na který Rusko odpoví “zničením teroristů”.

Ukrajina byla v pondělí ráno vystavena masivnímu raketovému útoku, při němž ruské síly vypálily na Kyjev a další města nejméně 83 raket, z nichž 43 zničila ukrajinská protivzdušná obrana, uvedlo ukrajinské letectvo. Podle ukrajinské policie si masivní raketové údery ruské armády vyžádaly nejméně deset mrtvých a asi 60 zraněných.

“První díl je u konce. Bude jich víc,” napsal po útocích Medveděv, který se od vypuknutí války na Ukrajině profiluje jako jeden z nejzuřivějších nepřátel Ukrajiny a Západu. Vyjádřil také přesvědčení, že současný ukrajinský režim bude pro Rusko představovat “trvalou, přímou a jasnou hrozbu”. Vyjádřil také názor, že Rusko by si proto mělo – kromě ochrany svých občanů a hranic – stanovit jako svůj budoucí cíl “úplnou demontáž ukrajinského politického režimu”.

zdroj: trend.sk

Přejít nahoru