Nudné uniformy jsou ve zdravotnictví minulostí. Trendy se postupně mění

Šatník mění hlavně lékaři pro děti

Návštěva dětí u lékaře může být hotovým peklem. Hodně dětí má obrovský strach. Bílé, sterilní pláště jim přitom proti strachu příliš nepomáhají. Z tohoto důvodu se mnoho pediatrů a dalších specialistů pro děti rozhodlo, že budou nosit barevnější zdravotnické oděvy. Mnoho z nich má také dětské motivy, což při návštěvě lékaře pomůže každému dítěti. Mezi nejoblíbenější možnosti patří:

  • pestrobarevné oblečení,
  • dětské motivy (letadla, autíčka),
  • postavičky z pohádek (Dory),
  • zvířátka (sovy, motýli, dinosauři).

Pro rodiče může být velkým oříškem, aby se děti u lékaře nebáli. Každý vám přitom řekne, že jedním z hlavních faktorů, které byste měli při návštěvě u lékaře s dítětem u dělat, je rozptýlení. A právě to dokáže moderní lékařské oblečení dokonale. Děti se budou soustředit na zábavné a barevné motivy, zatímco lékař nebo zdravotní sestra udělají vše, co potřebují.

Soukromý sektor má mnohem větší možnosti pro změnu

Pro velké nemocnice je poměrně náročné změnit i malé věci, jako jsou uniformy. Není to ale nemožné. Mnoho nemocnic již upustilo od přísných pravidel oblékání. Lékaři stále většinou chodí v bílém, ale pro zdravotní sestry volí pestřejší barvy. To samozřejmě neznamená, že může jít personál v džínách a tričku.

 

Veselé barvy mají velký vliv na psychiku pacientů. Oblečení pro zdravotní sestry má dnes z tohoto důvodu vesele modrou nebo zelenou barvu. Všichni na jednom oddělení mají vždy stejnou barvu. Soukromí lékaři mají v tomto ohledu mnohem volnější ruku. Mohou si objednat jakékoli oděvy, které jim vyhovují barevně i stylově. A nemusí se nikomu zodpovídat. Proto moderní oblečení uvidíte hlavně u specialistů a soukromých lékařů.

Zdroj obrázku: sirtravelalot / Shutterstock.com

Přejít nahoru