Erdogan

Erdogan varuje!

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan po návratu z Uzbekistánu prohlásil, že Rusko se brání tomu, aby na něj Západ útočil.

“Rusko není obyčejný stát, je to mocný stát. Západ v čele se Spojenými státy samozřejmě útočí na Rusko téměř neomezeně. Tváří v tvář tomu všemu se Rusko samozřejmě brání,” řekl Erdogan.

Turecko hledá způsob, jak

Turecko se podle Erdogana snaží přijít na to, jak “otevřít koridor míru”. “Věříme, že nejlepší cestou k tomu může být cesta od dialogu k míru,” dodal prezident.

Debata s Putinem

Turecký vůdce poznamenal, že v příštích dvou třech dnech hodlá jednat se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem, aby zjistil, jaké kroky hodlá Rusko v tomto směru podniknout. Kromě toho bude Erdogan hovořit s Volodymyrem Zelenským. “A budeme hledat způsoby, jak pochopit, zda nás toto zprostředkování přivede k míru,” uzavřel Erdogan.

Pozice Ruska

Konečným cílem operace je podle prezidenta Putina osvobození Donbasu a vytvoření podmínek, které zaručí bezpečnost samotného Ruska. Kreml opakovaně uvedl, že speciální operace bude ukončena, až bude dosaženo všech jejích cílů.

zdroj

Přejít nahoru