Děti chodí v Paříži do školy s policejním doprovodem kvůli nárůstu drogově závislých a prostituce

Pařížské děti jsou nuceny chodit do školy s policejním doprovodem kvůli zvýšené přítomnosti drogově závislých a prostitutek v jedné čtvrti francouzského hlavního města.

Policejní doprovod byl nabídnut rodičům, kteří vezou své děti do školy v mateřské škole Charles-Hermite v 18. pařížském obvodu po znepokojivém nárůstu počtu delikventů v okolí školního pozemku.

Zvýšená přítomnost drogových dealerů, prostitutek a drogově závislých zvýšila pocit nejistoty v okrese, kdy se rodiče obávají o bezpečnost svých malých dětí a spoléhají na městskou policii, že je bezpečně doprovodí do školy a ze školy.

Policejní doprovod byl k dispozici rodičům a dětem pro ranní i večerní dojíždění během otevírací a zavírací doby školy.

V rozhovoru s francouzskou stanicí BFMTV škola Charles-Hermite připustila, že současná situace je pro rodiny “obtížná”, ale tvrdí, že se “za posledních čtrnáct dní” zlepšila od doby, kdy byla zahájena policejní přítomnost.

Rodiče však v rozhovoru pro francouzské noviny Le Parisien hovořili o “děsivých” podmínkách a odhalili, že jejich děti mluvily o tom, jak byly svědky drog a prostituce. “Znají slovo crack,” řekla Priscilla, matka jednoho ze školních dětí.

Místní starosta Éric Lejoindre v rozhovoru pro BFMTV uznal, že iniciativa je “neuvěřitelná” a “abnormální”.

Policejní eskorta by měla trvat až do vánočních svátků, než bude v novém roce přehodnocena. Škola však ujistila rodiče, že iniciativa bude trvat tak dlouho, dokud budou rodiče považovat za potřebnou.

Přejít nahoru