Exporadce Clintonové – Trump je ruský agent!

Exporadce Hillary Clinton Adam Parkhomenko obvinil amerického prezidenta Donalda Trumpa, že pracuje pro Moskvu, informoval The Daily Caller v dalším dílu amerického nesmyslného politického thrilleru.

Podle internetových publikace Parkhomenko rovněž obvinil americké činitele, kteří měli právo na odstranění Trumpa od moci, z nečinnosti.

Bývalý poradce účastnice americké prezidentské volby v roce 2016, Hillary Clinton Adam Parkhomenko označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za „agenta“ Moskvy, a prohlásil, že úřady mají pravomoc zahájit obžalobu (impeachment), ale tím, že tento postup nezahájily ve vztahu k americkému vůdci, ve skutečnosti nechrání americkou ústavu, napsal The Daily Caller.

„Rusko má svého agenta v Bílém domě a jeho jméno je Donald Trump,” cituje publikace Parkhomenka. „Naše země Spojené státy, a lidé, kteří jsou schopni využít naše dostupné prostředky na ochranu, jako je 25. dodatek k ústavě (upravuje postupy pro předčasné ukončení pravomocí amerického prezidenta) neboli obžalobou, nechrání ústavu, což je naprosto nechutné.”

Jak bylo zdůrazněno v materiálu v době vydání, Parkhomenko nereagoval na žádost novinářů The Daily Caller určit, kdo by se měl, podle jeho názoru, snažit začít obžalovací proceduru na Trumpa a kdo z amerických činitelů, podle jeho názoru, odmítá „bránit ústavu“ USA.

Americká Demokratická strana a nrůzní zástupci médií již dlouho bijí na poplach kvůli „vztahům“ mezi členy volebního štábu Donalda Trumpa s Ruskem, ale vyšetřování vedené ministerstvem spravedlnosti USA pod dohledem zvláštního prokurátora Roberta Muellera za deset měsíců neukázalo „jediný důkaz” takové „tajné dohody”, upozornil autor článku. Nicméně, obvinění již byla učiněna v „ruském případě”: první z nich dostal bývalý vedoucí Trumpovy kampaně Paul Manafort a obchodní partner prezidenta Rick Gates, kteří se již vzdali federálním bezpečnostním orgánům, napsal novinář. Mimo jiné jsou Manafort a Gates podezříváni z praní špinavých peněz, spiknutí s cílem poškodit USA a křivé přísahy (problém je jen ten, že se v tomto „ruském případu“ nejedná o Rusko, ale o Ukrajinu – pozn. red.)

Přičemž americká média věnují pozornost nejen do táboře Trumpa – nemalou roli hraje v „ruském případě“ i ústředí kampaně jeho bývalé soupeřky Hillary Clintonové, spolu s vedením Demokratické strany, poukázal The Daily Caller. Například některá média uvedla, že ústředí Clintonové a lídři demokratů financovali přípravu slavné „dokumentace o Trumpovi“, která dala dynamiku vývoj „ruskému případu“, vysvětluje autor v článku.

(JRu, prvnizpravy.cz, rok 2017)

Přejít nahoru