Ukrajina: Rusko studuje Ebolu a proto určitě vyvíjí biologickou zbraň!

Zdá se, že i Ukrajina pochopila, že je nutné se přidat k proudu, který rozpoutal Západ počínaje „přesvědčením“, že bývalého dvojího agenta v Británii Sergeje Skripala otrávili Rusové nezvově-paralytickou látkou a že Moskva nese vinu za údajný chemický útok na civilisty v syrské Dúmě. A zdá se, že na adresu Ruska lze beztrestně prohlásit cokoliv, jakoukoliv pitomost, zvláště negativní pitomost.

 

Podle ní v uplynulých třech letech „Rusko provádí výzkum virů hemoragické horečky, zvláště Ebola a Marburg”, a vydávalo to za snahu o vývoj vakcín, uvedla Ukrinform (bylo by zajímavé zjistit, kolik zemí věnuje prostředky na výzkum Eboly a Magburgu, aby je bylo možné zařadit do ukrajinského seznamu krytí vývoje biologických zbraní – pozn.red.).

Podle Friezové další výzkumné instituce údajně nakupují a provádějí výzkum, který naznačuje vývoj nových chemických bojových prostředků.

Zástupkyně Kyjeva zdůraznila, že vyvinuté zbraně „mohou být použity v hybridních akcích nejen proti Ukrajině, ale všude, kde má Rusko své vlastní zájmy”. Frizová také slíbila, že poskytne příslušnou zprávu.

„V případě, že politici na Ukrajině si mohou dovolit obviňovat Rusko za to, že údajně produkuje chemické zbraně pod rouškou vývoje vakcín, tak je to asi situace, kterou nelze opomenout. Ti lidé se nebojí, že by mohli být zodpovědní za svá slova,“ reagoval zástupce předsedy výboru pro obranu ruské Dumy Alexandr Šedrin.

Podle něj by Rusko mělo zvážit možnost zahájit trestní řízení pro pomluvu na mezinárodní úrovni.

„Jestli je tvrzení, člověk musí buď poskytnout nezvratný důkaz, nebo ho vyvrátit a omluvit se. Pokud nic z toho nemůže udělat, je nutné proti němu zahájit trestní řízení,“dodal.

(prvnizpravy.cz, 2018 rok, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru