Německý lékař vyslovil překvapivou verzi příčin pandemie

„Startovací výstřel globální pandemie byl proveden v severní Itálii,“ řekl odborník.
Vysvětlil, že více než 99 % nakažených pacientů bylo zasaženo kmenem, který vznikl v důsledku mutace v severní Itálii. Kekule současně zdůraznil, že patogen covidu-19, virus SARS-nCov-2, se poprvé objevil ve Wu-chanu.

Epidemiolog uvedl, že koronavirus se v Itálii tiše šířil několik týdnů. To mu umožnilo mutovat a lépe se adaptovat k lidem.

Evropanů, kteří ignorovali varování před nebezpečím koronaviru. Podle něj nikdo nebral hrozbu vážně.

Lékař také podrobil kritice německou vládu. Připomněl, že virologové jednohlasně varovali před blížící se druhou vlnou pandemie, ale úřady se na to nepřipravily. Takové viry, jako je původce covidu-19, se šíří „mílovými kroky“, zejména během chladného období, uvedl Kekule. A nyní Němci musí čelit „skutečnému nepříteli“, dodal.

Pandemie koronaviru zasáhla téměř celý svět. Nakaženo již bylo více než 60 milionů lidí, z nichž více než 1,4 milionu zemřelo. Nejvíce případů nákazy bylo evidováno v USA, Indii a Brazílii.

Merkelová chce uzavřít lyžařská střediska v Evropě
Německá kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že se pokusí dosáhnout v EU rozhodnutí o zavření lyžařských středisek během zimních prázdnin, aby bylo možné se vyhnout riziku nakažení rekreantů.

„Ještě jednou vyzýváme občany, aby se vyhnuli zbytečným kontaktům, ke kterým patří soukromé a turistické zájezdy v lyžařské sezóně. My v Evropě se snažíme dosáhnout přijetí rozhodnutí o zavření všech lyžařských středisek,“ řekla Merkelová v projevu ve Spolkovém sněmu.

Dodala, že „se to zdá komplikované“ s ohledem na postoj Rakouska, avšak „pokusíme se o to ještě jednou“.

Lockdown v Německu

Omezovací opatření v Německu kvůli koronaviru budou prodloužena do 20. prosince, omezení sociálních styků má platit asi do začátku ledna, prohlásila dříve kancléřka Angela Merkelová na tiskové konferenci k závěrům jednání s hlavami federálních zemí o dalších omezovacích opatřeních kvůli šíření covidu-19.

zdroj: cz.sputniknews.com

 

Přejít nahoru