Ukrajinský poslanec Andrej Bileckij: “Obsadíme Rusko zevnitř a zahájíme válku!”

Ukrajina musí čekat na správnou chvíli a zaútočit na Rusko, které bude předtím oslabeno zevnitř, prohlásil poslanec Nejvyšší rady Andrej Bileckij na zpravodajském kanálu NewsOne.

V odpovědi na otázku, jak ukončit konflikt na jihovýchodě Ukrajiny, bývalý velitel batalionu „Azov“, prohlásil, že ke sjednocení Krymu s Ruskem došlo v době, kdy byla Ukrajina oslabena. Tvrdí, že Kyjev musí nyní tlačit na „bolestivé body” Moskvy a pak udeřit.

„Stejným způsobem je nutné oslabit Rusko zevnitř, a to je možné, protože tam je spousta interních, národních, sociálních, náboženských problémů. Jsou tam momenty a body, na kterých ho můžeme porazit,“ tvrdí ukrajinský zástupce.

Biletsky navíc vyzval k geopolitickému oslabení Ruska a posílení ukrajinské armády, aby pak zaútočilo na sousední stát.

Poslanec poznamenal, že v rozhodujícím okamžiku je možná pouze vojenská cesta řešení problémů.

„Diplomacie bude zapotřebí později, abychom uzavřeli dobrý mír za stolem,” uzavřel Bileckij své choromyslné a nebezpečné úvahy.

Zatím bylo v občanské válce na jihovýchodě, kterou vyvolal pomajdanovský Kyjev, zabito nejméně 10.000 lidí. Ztráty samotné ukrajinské armády (mrtvých a zraněných) se odhadují nejméně na stejný počet. Vyprovokovat válku s Ruskem by představovala jiná čísla.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru