Jeremy Clarkson odkazuje Grete Thunbergové: Vraťte se do školy

Jeremy Clarkson z Grand Tour zahájil proti Gretě Thunbergové další výkřiky a řekl, že samolibý klimatický mesiáš by se měl vrátit do školy a opustit klimatickou křížovou výpravu.

Clarkson, bývalý moderátor Top Gear, uvedl komentáře, když hovořil na australské ranný show Sunrise, aby propagoval Seamen, nejnovější specialitu ze své motoristické série.

“Je naštvaná a je nebezpečná a způsobuje malým dětem bezesné noci s její idiotstvím,” řekl pro Sunrise ohledně Thunbergové. “Myslím, že se musí vrátit do školy a držet hubu.”
Clarkson dlouho odmítal změnu klimatu jako „science fiction“; jeho blasé postoje ohledně problému způsobily, že ekologičtí aktivisté před deseti lety skládali hnůj před jeho domem.

Minulý měsíc však uznal důsledky změny klimatu poté, co se z první ruky dozvěděl o nedostatku vody v kambodžském obvykle tekoucím říčním systému Mekong, zatímco tam natáčel námořníky.

Zdá se však, že jeho vnímání Grety Thunbergové zůstává nezměněno. Clarkson opakovaně útočil na Gretu na Twitteru a obviňoval ji z pokrytectví a prohlašoval, že dělá více pro životní prostředí než ona.

V rozhovoru pro The Independent zveřejněném minulý týden britská motorová hlava označila Thunbergovou za „hloupého idiota“.

Řekl: „Je to v podstatě Ježíš. Ja si myslím, že je divná Švédka se špatnou povahou. Nic se nedosáhne plavbou přes oceán v jachtě poháněné dieselovým motorem.“

“A viděl jsi, že šla do Chile na konferenci o klimatu, která byla poté přesunuta do Madridu?” Doslova se ** směju. Je to idiot, protože to vědci vyřeší, a nikdo to nevyřeší tím, že poběží a jde do stávky a nechodí do školy, protože pak nejste ve svých hodinách přírodních věd, takže je blázen. “

(Sputniknews, foto: Twitter)

Přejít nahoru